De jongens van Jong Oranje hebben afgelopen week deelgenomen aan het WEVZA-toernooi in Frankfurt. De ploeg van bondscoach Arnold van Ree verliet de Duitse stad zonder winst en gaat zich nu voorbereiden op het EK Kwalificatietoernooi.

De poulefase zat vol spanning voor Jong Oranje. In de eerste twee poulewedstrijden kwam het team dicht bij een overwinning. In het openingsduel werd een nipte nederlaag geleden tegen Spanje (19-25, 26-24, 25-22, 18-25, 10-15), waarbij Koen Sanders met 20 punten de topscorer was. Een dag later scoorde Sanders opnieuw sterk tegen Zwitserland met 18 punten, maar het duel ging na vijf intense sets naar de tegenstander: 25-15, 15-25, 19-25, 25-18 en 12-15. In de laatste poulewedstrijd bleek Frankrijk een maatje te groot voor de Nederlandse talenten. In drie sets was de overwinning voor de Fransen: 25-18, 25-15 en 25-18.

Jong Oranje jongens WEVZA toernooi januari 2024 CEV 3
Jong Oranje jongens WEVZA toernooi januari 2024 CEV 2
Jong Oranje jongens WEVZA toernooi januari 2024 CEV 11
Jong Oranje jongens WEVZA toernooi januari 2024 CEV 6
Jong Oranje jongens WEVZA toernooi januari 2024 CEV 4

In de strijd om de plekken 5 t/m 8 kon Jong Oranje geen vuist maken tegen Duitsland, dat het duel won zonder een set af te staan: 16-25, 15-25 en 18-25. Ook in het laatste duel tegen Portugal slaagden de Nederlanders er niet in een set te pakken. Met een eindstand van 25-19, 25-17 en 25-21 eindigde Jong Oranje op de achtste plaats.

Frankrijk behaalde het goud door Italië in vijf sets te verslaan en verzekerde zich daarmee van deelname aan het EK. België won het brons door in drie sets van Zwitserland te winnen.

Jong Oranje bereidt zich nu voor op het EK Kwalificatietoernooi, dat in april plaatsvindt.