VC Sneek is zondagmiddag voor de tweede keer op rij en voor de tiende keer in totaal landskampioen van Nederland geworden. De equipe van coach Petra Groenland versloeg in de eigen Sneker Sporthal Springendal-Set-Up'65 met 3-1 en won zo de finaleserie met 3-0.

De Sneker Sporthal zat met 1700 toeschouwers zondag afgeladen vol. De eerste twee wedstrijden in de finaleserie eindigden pas na vijf sets, dus ook vandaag mocht de nodige spanning worden verwacht.

VC Sneek ging uitstekend van start en won de eerste en tweede set met overmacht. Met de rug tegen de muur richtte uitdager Springendal-Set-Up'65 zich nog een keer op toen het de derde set met 25-23 won en de spanning terugbracht in de wedstrijd.

Tot een derde vijfsetter liet VC Sneek het niet komen. Tot genoegen van het thuispubliek wonnen de Friezinnen de vierde set met 25-20 en daarmee de wedstrijd met 3-1. Het betekende de tweede opeenvolgende titel voor VC Sneek. De acht titels daarvoor werden veroverd tussen 1985 en 1992.

Zes speelsters namen na afloop afscheid van VC Sneek dames 1: Denise Baas, Nynke Oud, Simone Linstra, Marrit Jasper, Carlijn Ghijssen-Jans en Fenna Zeinstra.

Play-off finale, wedstrijd 3/5:

VC Sneek - Springendal-Set-Up'65 3-1 (25-17, 25-15, 23-25, 25-20)

Bron: Foto: Henk Jan Dijks / fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn