Volleybaltalkshow Tijd voor Volleybal heeft deze week de zesde uitzending online gezet. In deze uitzending is technisch directeur van de Nevobo Herman Meppelink te gast en interviewt host Jeffrey Klok de nieuwe bondscoach van de Volleybaldames, Felix Koslowski. Naast Meppelink en Koslowski (via videocall) zijn Rob Bontje, Richard Rademaker, Nynke Oud, Rosa Entius en Jan Berendsen te gast. Onderwerpen in deze uitzending zijn: de ontknoping van de reguliere competitie in de Eredivisie, de trainingsprogramma's bij de clubs, de nieuwe bondscoach van de Volleybaldames en de Eredivisieclubs die geen nieuwe licentieaanvraag hebben ingediend. Bekijk hieronder de hele uitzending, of de fragmenten per onderwerp.

Technisch directeur Herman Meppelink over de nieuwe bondscoach en het licentiesysteem van de Eredivisie:

Herman Meppelink, technisch directeur van de Nevobo, licht de keuze voor Felix Koslowski als nieuwe bondscoach toe: “Zijn profiel, zijn kwaliteiten, hoe hij als mens in elkaar zit. Het was gewoon de man die de beste match met het profiel wat we met de speelster onder andere hadden opgesteld. Zo simpel is het.” In onderstaand fragment schetst Meppelink het profiel waaraan de bondscoach moest voldoen.

Bekijk hier het hele videointerview met bondscoach Felix Koslowski:

Numidia VC Limax koploper bij de Heren

Voor het eerst sinds jaren is de traditionele top drie (Dynamo, Lycurgus, Orion) bij de mannen doorbroken. Numidia VC Limax eindigt de reguliere competitie bovenaan en gaat met het maximaal aantal punten de Kampioenspoule in. Rob Bontje, middenman van de Limburgse ploeg, over waarom Limax het zo goed doet: “We hebben een goede mix van ervaren en jonge spelers. Bovendien hebben wij de beste speler uit de Nederlandse Eredivisie: Ryan Poole.”

Richard Rademaker, libero bij RECO Zevenhuizen, over hun seizoen: “Het is toch wel een teleurstellend seizoen tot nu toe. Er zit veel meer potentieel in de groep dan er nu uitkomt.” Over de motivatie tijdens het spelen van de degradatiepoule waar niks op het spel staat omdat er geen degradant is, is Rademaker duidelijk: “Het is niet zo dat we dat nodig hebben. We zijn allemaal zó gemotiveerd dat we altijd spelen om te winnen.”

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Sjors Tijhuis, middenblokkeerder van Draisma Dynamo, een diagnose kreeg waardoor zijn carrière bedreigd werd. Hij bleek het Hypothenar-hammer syndroom te hebben, een aandoening in zijn hand waar maar rond de 100 mensen in Nederland mee te maken krijgen. Er is echter hoopvol nieuws voor de 22-jarige middenman. In de TVV studio vertelt hij over het vooruitzicht.

Jan Berendsen: “VC Sneek heeft het beste team bij de dames”

Spraakmaker Jan Berendsen is helder: ook al staat VV Utrecht nu bovenaan, VC Sneek gaat kampioen van Nederland worden. “Ze hebben alles in huis om kampioen te worden, de beste spelverdeelster en de beste diagonaal. Als ze blijven trainen en spelen zoals ze nu doen, dan moet dat goed komen.”

Speelsters Nynke Oud en Rosa Entius van VC Sneek zitten aan tafel en reageren op de analyse van Jan Berendsen. Ook vertellen ze over hun belevingen van dit seizoen en over carrière maken in het buitenland.

Foto: Tijd voor Volleybal

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn