Een schitterende week vol beachvolleybal-activiteiten in Zutphen werd dit weekend afgesloten met de BetCity Queen & King of the Court National Series. Op zaterdag mochten de damesteams hun kunsten tonen, zondag was het de beurt aan de mannen.

Sinds 2017 is Zutphen niet meer weg te denken van de Eredivisie Beach-kalender. Ook dit weekend werd duidelijk waarom zowel de deelnemers als de organisatie zo graag afreizen naar de Torenstad. Een schitterende locatie in een stad die beachvolleybal omarmd, met veel vrijwilligers die zich ontzettend hard inzetten om er een succes van te maken. Ook dit weekend werden alle randvoorwaarden gecreëerd voor een mooi beachvolleybal feest. 

Gras/Reinders verrassen 
Vijftien damesteams startten zaterdag aan de poulefase van het toernooi. Via deze fase konden drie teams per poule zich plaatsen voor de halve finales, waar uiteindelijk vijf teams van doorstromen naar de finale. Driessen/de Jong, Reinders/Gras, Tavenier/De Groot, Van der Made/Stok en Van Vegten/Overwater toonden zich de sterksten en kwalificeerden zich daarmee voor finale. Daar bleek dat Bjorna Gras en Iris Reinders weten hoe je moet pieken op het juiste moment. In de eerste twee rondes eindigden zij als tweede en moesten een ander team voor zich laten. In de derde en laatste ronde zetten de twee echter een eindsprint in en behaalden als eerste 15 punten. Hoewel de twee met VV Utrecht dit seizoen net naast de landstitel grepen, konden ze in Zutphen een mooie titel bijschrijven! 

Sonneville/Van der Wel zijn concurrenten de baas
Bij de mannen op zondag gold hetzelfde speelschema als bij de dames, met eveneens vijftien deelnemende teams. Lipke/Van Weerd, Heemskerk/Toet en Sonneville/Van der Wel mochten het in de laatste finaleronde met elkaar uitvechten. Tom Sonneville en Bram van der Wel kregen ritme in hun side-out en bleken niet meer te stoppen. Binnen de tijd noteerden zij 15 punten op het scorebord en mochten zich daarmee kronen tot King's of Zutphen. Een letterlijke bekroning op hun harde werken en getoonde spel van de afgelopen weken. Het is de eerste nationale titel die de twee op hun palmares zetten. 

Foto: Richelle van de Ridder

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn