Bas van de Goor moet vanwege overmacht zijn taken als toernooidirecteur voor het WK Volleybal Vrouwen neerleggen, een functie die hij samen met Manon Nummerdor-Flier met zoveel enthousiasme vervulde. Bas heeft een fietsongeluk gehad, en is herstellende van de gevolgen van zijn val. De taken van de olympisch kampioen van 1996 worden deels overgenomen door voormalig international Lonneke Slöetjes.

Bas van de Goor gaf vanmiddag het volgende statement op de website van zijn Bas van de Goor Foundation:

"“Vorige week zondag 28 augustus heb ik een fietsongeluk gehad. Ik ben als enige gevallen toen ik met een groep aan het wielrennen was. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Na eerst onderzoek in het ziekenhuis in Apeldoorn en daarna in het Isala ziekenhuis in Zwolle bleek dat er een operatie nodig was aan mijn bekken. Daarnaast had ik enige ribben gebroken met als gevolg een klaplong. De operatie is inmiddels achter de rug en is volgens plan verlopen. Ik verblijf nog in het Isala ziekenhuis en bedank hen voor de goede zorg. De afgelopen week heb ik nodig gehad om van de klap te bekomen en te herstellen van de operatie. Ik hoop snel met de revalidatie te kunnen beginnen en op weg te gaan naar herstel.”"

Bas van de Goor

In overleg met de Nevobo en TIG Sports is besloten dat Bas zijn toernooidirecteurschap voor het WK Volleybal voor vrouwen overdraagt. Lonneke Slöetjes, voormalig boegbeeld van de volleybaldames, is bereid gevonden om een deel van zijn taken over te nemen.

Foto: SetVexy

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn