Top-10 van 2017: De World Tour zege van Madelein Meppelink in Aalsmeer

Top-10 van 2017: De World Tour zege van Madelein Meppelink in Aalsmeer

December is traditioneel de maand voor aftellen en terugblikken. Met de smaakmakers van 2017 kijken we terug op de tien hoogtepunten van het bomvolle beachvolleybaljaar. Op 7: Madelein Meppelink over haar World Tour zege in Aalsmeer.

Hoe kijk je terug op 2017?
“2017 was voor mij een seizoen van geduld, veel geduld. Mijn voormalige partner Sophie van Gestel had last van verschillende blessures, wat heel vervelend voor haar was. Maar ook voor mij was het niet gemakkelijk, want ik was wel fit en wilde graag vlammen. Laat ik het erop houden dat het een leerzaam jaar voor mij was.”

Het einde van het seizoen was gezien de resultaten behoorlijk succesvol voor jou nietwaar?
“Klopt. De gouden medaille op het Nederlands kampioenschap was een mooie afsluiting van mijn partnerschap met Sophie, die in oktober aankondigde te stoppen met topsport. En daarna kwam natuurlijk nog het FIVB World Tour toernooi in The Beach in Aalsmeer, waar ik met Joy Stubbe speelde.”

Je won in Aalsmeer je tweede World Tour toernooi uit je carrière, na de Grand Slam van Corrientes in 2013. Hoe verliep het toernooi voor jou en Joy?
“Het was erg leuk om in Aalsmeer voor eigen publiek het seizoen zo succesvol af te sluiten. Ik speelde pas mijn tweede toernooi samen met Joy Stubbe, die erg talentvol is. Eigenlijk verliep het hele toernooi voor ons voorspoedig. Zolang we zelf netjes bleven spelen, waren we beter dan onze tegenstanders.

Alleen in de tweede ronde wedstrijd tegen Frankrijk hadden we het lastig, maar dit kwam omdat ik de dag hiervoor flink ziek was geweest. Ik begon de zaterdag trillend op mijn benen, maar uiteindelijk kwam ik er wel doorheen.

Voor de finale tegen Duitsland waren Joy en ik niet zenuwachtig. We vertrouwden op onze kwaliteit en sloten het toernooi af met een gouden medaille. Het was lekker om met zo’n goed resultaat de winter in te gaan.”

Sinds begin november is bekend dat jij gaat samenspelen met Sanne Keizer. Wat verwacht je van jullie samenwerking?
“Ik ben ontzettend blij met Sanne als nieuwe teamgenoot. Zij heeft al in de internationale top gespeeld en ik denk dat we daar samen opnieuw naartoe kunnen groeien. Ik wil voor de medailles spelen en ik denk dat ik daar met Sanne de ideale partner voor heb gevonden.”

Hoe staan jullie er nu voor? Zijn jullie klaar voor het DELA Beach Open in Den Haag?
“We hebben er heel bewust voor gekozen om eerst te investeren in onze fysieke gesteldheid. Met name voor Sanne is het belangrijk dat ze eerst volledig fit wordt en dat gaat momenteel heel goed. We hebben door deze keuze nog niet superveel getraind op ons samenspel, maar Sanne heeft zoveel ervaring, het beachvolleyballen is ze zeker niet verleerd.

Het is moeilijk te voorspellen wat we kunnen bereiken tijdens het DELA Beach Open, maar we gaan er volle bak voor in Den Haag en we hebben ontzettend veel zin in dit toernooi!”


Check ook de eerdere highlights in de top-10 van 2017:

Nummer 8: De comeback van Sanne Keizer
Nummer 9: Het EK van Alexander Brouwer
Nummer 10: Het NK van Jasper Bouter

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×