Top-10 van 2017: het EK van Alexander Brouwer

Top-10 van 2017: het EK van Alexander Brouwer

December is traditioneel de maand voor aftellen en terugblikken. Met de smaakmakers van 2017 kijken we terug op de tien hoogtepunten van het bomvolle beachvolleybaljaar. Op nummer 9: het EK van Alexander Brouwer.

Hoe kijk je terug op 2017?
“2017 was voor Robert Meeuwsen en mij een minder seizoen. We begonnen nog met goud op de Xiamen Open in China, maar daarna hebben we onze doelen niet altijd kunnen verwezenlijken. Met name de nederlaag tegen de Belgen Koekelkoren / Van Walle in de eerste knock-out ronde op het WK in Wenen was teleurstellend.”

Jullie besloten het internationale seizoen met een bronzen medaille op het EK in Letland, jullie eerste medaille ooit op een EK. Hoe hebben jullie dit EK beleefd?
“We gingen naar het EK in Jurmala toe om goud te winnen, een doelstelling die weloverwogen geformuleerd was. In de poule troffen we Koekelkoren en Van Walle opnieuw. We wonnen overtuigend met 2-0. Natuurlijk voelde het goed om revanche te nemen, maar we dachten ook: hadden we dit maar op het WK gedaan.”

Na drie overwinningen eindigden jullie als poulewinnaar. Hoe verliep de knock-out fase?
“Als poulewinnaar plaatsen we ons rechtstreeks voor de achtste finale, die we niet hoefden te spelen vanwege een blessure bij het Duitse team Walkenhorst/Fuchs. Na een solide overwinning in de kwartfinale tegen de Letten Regza/Plavins troffen we in de halve finale de Italianen Lupo/Nicolai, de winnaars van Olympisch zilver in Rio.

Vorig jaar verloren we in de halve finale van het EK van Lupo en Nicolai, maar in de finale van de Xiamen Open in april versloegen we ze juist overtuigend. Helaas legden we het in Jurmala met 2-1 af. Direct na deze verloren halve finale volgde er een pittige evaluatie met bondscoach Gijs Ronnes. Hier kwam alle frustratie van een tegenvallend seizoen er even uit.”

Een dag na de verloren halve finale speelden jullie de kleine finale, opnieuw tegen Koekelkoren en Van Walle. Was het een opluchting om het brons te pakken?
“In 2015 en 2016 verloren we op het EK de wedstrijd om het brons. Daar hebben we van geleerd. Dit keer waren we wel klaar om deze wedstrijd te spelen, en dankzij een 2-1 overwinning eindigden we toch nog op het podium. Het was goed dat we afsloten met een overwinning en een medaille, maar omdat goud het doel was, waren we niet enorm blij.”

Het eerste internationale toernooi van 2018 is het DELA Beach Open in Den Haag. Wat mogen we van jullie verwachten op dit toernooi in deze fase van het seizoen?
“Het wordt nieuw voor ons om begin januari al te moeten presteren. We zijn nu keihard aan het trainen en we kijken er naar uit om een viersterrentoernooi in onze eigen Sportcampus Zuiderpark te mogen spelen! Een ding weet ik zeker, we zullen dit jaar tijdens Oud & Nieuw rustiger aan moeten doen dan ooit haha.”Check ook de eerdere highlights in de top-10 van 2017:

Nummer 10: Het NK van Jasper Bouter

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×