Top-10 van 2017: het NK van Jasper Bouter

Top-10 van 2017: het NK van Jasper Bouter

December is traditioneel de maand voor aftellen en terugblikken. Met de smaakmakers van 2017 kijken we terug op de tien hoogtepunten van het bomvolle beachvolleybaljaar. Op nummer 10: het NK van Jasper Bouter.

Hoe kijk je terug op 2017?
“Het was een bewogen en best moeilijk jaar, dat ik uiteindelijk wel met een zeer goed gevoel heb afgesloten door winst van het NK. Ik ben het jaar begonnen met Tom van Steenis, maar aan het begin van de zomer hebben we besloten om onze samenwerking te beëindigen. In die periode raakte ik ook geblesseerd aan mijn schouder. Ik had een peesontsteking waar ik te lang mee heb doorgespeeld.”

Toen kwam het telefoontje van Christiaan Varenhorst.
“Dat kwam inderdaad op een goed moment. Ik wist dat zijn teamgenoot Maarten van Garderen na het WK weer de zaal in zou gaan, maar ik had er niet aan gedacht dat hij mij zou bellen. Ik was in juni nog helemaal niet met het NK bezig. Ik zag wel direct dat het een enorme kans was om naast een topper als Christiaan te laten zien wat ik kan. Ik was nog geblesseerd, maar heb toen besloten om toch het NK te spelen en pas daarna te beginnen met mijn revalidatie.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op het DELA NK Beachvolleybal?
“Veel tijd om voor te bereiden was er niet. Een week voor het NK speelden we pas voor het eerst samen. Bij de Eredivisie in Scheveningen haalden we de finale. Die verloren we van Alexander (Brouwer) en Robert (Meeuwsen), wat natuurlijk geen schande is. In de week daarna zijn we pas samen gaan trainen.”

Dat pakte goed uit.
“Op het NK liep het als team heel goed. We hebben het hele toernooi geen set verloren. Van de finale tegen Boehlé/Van de Velde kan ik me eigenlijk niet veel meer herinneren. Ik weet nog dat het een mooie ambiance was met veel publiek, maar ik was zo gefocust dat ik geen daadwerkelijke acties meer weet. Die Nederlandse titel is mijn hoogtepunt als beachvolleyballer tot nu toe.”

Hoe is het nu met je schouder?
“Ik ben pijnvrij en in de komende weken gaan we de belasting opvoeren. In de eerste week van januari staat het eerste grote toernooi op de agenda met het DELA Beach Open. Daar kijk ik enorm naar uit, het wordt mijn eerste vier sterren toernooi.”

Je begint het nieuwe seizoen opnieuw met Christiaan Varenhorst, zie je toekomst in die samenwerking?
“Met wie ik de rest van 2018 ga spelen is nog niet duidelijk. Het is ook afwachten of Maarten van Garderen terugkeert uit de zaal. Het is de komende maand aan mij om te laten zien dat ik me staande kan houden naast Christiaan.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×