Op de derde speeldag van het WK stonden er weer zes mooie wedstrijden op het programma. Echte verrassingen in de uitslagen zoals zaterdag, zaten er deze keer niet bij. Favorieten China, Servië en Brazilië wonnen en ook België deed wat het moest doen tegen Kenia. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

België – Kenia

Om van een ‘walk in the park’ te spreken is wellicht een beetje te veel van het goede, maar feit is dat België in het tweede groepduel geen moment in de problemen is geweest. Na Puerto Rico (3-0) werd ook de wedstrijd tegen Kenia redelijk eenvoudig gewonnen. De Keniaanse vrouwen haalden alleen in de openingsset de 15 punten en bleven voor de tweede maal – na het 3-0 verlies tegen Nederland- met lege handen achter.

Bij onze zuiderburen waren passer/loper Britt Herbots (evenals zaterdag) en aanvoerster Celine van Gestel met respectievelijk 16 en 12 punten de meest scorende speelsters.

Poule A: België – Kenia 3-0 (25-15, 25-14,25-11)

China – Argentinië

Voor beide teams was het de eerste poulewedstrijd op het toernooi. Een eerste wedstrijd waarin beide ploegen lang bij elkaar in de buurt bleven maar China, zoals verwacht een reguliere 3-0 overwinning wist te boeken, Zeker in de eerste twee sets bleven beide teams aardig bij elkaar in de buurt en werd het verschil niet zozeer gemaakt door de aanvallers, als wel door de betere blokkering van de Chinese vrouwen en de lagere foutenlast van de gehele Chinese ploeg.

Poule D: China – Argentinië 3-0 (25-23, 25-22, 25-20)

Japan – Colombia

In diezelfde poule D speelden ook Japan en Colombia hun eerste wedstrijd. Voor beide ploegen meteen een belangrijk duel om in de poule, waar titelkandidaten China en Brazilië de ranglijst aanvoeren, zich te verzekeren van een plek daar in ieder geval net onder. In de wedstrijd die om 14.15 uur begon en anderhalf uur later klaar was, lukte dat Japan het beste. Het verschil in gescoorde aanvalspunten (57 vs 33) kwam met name door de Japanse Inoue en Koga die gezamelijk 47 punten binnensloegen. De Colombiaanse aanvallers Amanda en Darlevis zaten daar met respectievelijk 9 en 7 punten een stuk onder.

Poule D: Japan – Columbia 3-0 (25-20, 25-22, 25-17)

Duitsland – Bulgarije

Duitsland moest zondagavond tegen de Bulgaarse vrouwen flink aan de bak. Beide teams haalden in elke set de 20 punten waardoor het ook een lange partij werd. Dat de Duitse vrouwen als winnaar van het veld stapten lag met name aan de lagere foutenlast en de sterkere blokkering van de oosterburen. De Bulgaarse middenspeelster Nasya Dimitrova zorgde voor 20 punten, haar aanvoerster Vasileva voor net eentje minder (19). Bij Duitsland waren er vier speelsters die 12 punten of meer wisten te maken.

Poule C: Duitsland – Bulgarije 3-1 (25-22, 21-25, 25-23, 25-21)

Servië – Canada

In de laatste wedstrrijd van de dag liet wereldkampioen Servië geen steek vallen en was het met 3-0 te sterk voor Canada. De Servische vrouwen hadden alleen in de eerste set een harde dobber aan Canada maar konden, toen die horde eenmaal genomen was, Canada gemakkelijk van zich afhouden. De Servische Boskovic was met 23 punten, waarvan 5 direct uit de opslag, verreweg de meest productieve speester van het veld.

Poule C: Servië – Canada 3-0 (25-23, 25-16, 25-20)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn