Toptrainer Martinovic timmert aan de weg bij Advisie/SSS

Toptrainer Martinovic timmert aan de weg bij Advisie/SSS

Met een valse start (3-0 verlies bij Abiant Lycurgus) begon de kersverse toptrainer Ivo Martinovic aan zijn avontuur bij de Advisie/SSS. Kan de ploeg uit Barneveld zich revancheren bij Zaanstad? In aanloop naar Zaanstad tegen SSS zochten wij contact met hem om te praten over zijn plannen met de Barneveldse club.

Carl Koetsier, bestuurslid technische zaken van Topvolleybal Barneveld, verraste Ivo Martinovic in mei met de vraag of hij geïnteresseerd was om aan een nieuw avontuur te beginnen bij SSS. Kort daarvoor maakte Martinovic bekend na zeven jaar te stoppen bij Vallei Volleybal Prins. De staat van dienst van de trainer is sowieso een imposante: 27 jaar ervaring in de eredivisie bij clubs als Dynamo, Vrevok en VCV.

De gesprekken met het SSS-bestuur verliepen goed en er werd een éénjarig contract getekend: ‘’Toen Carl Koetsier belde was ik blij verrast met zijn plannen. Een tijdje daarna heeft hij besloten dat SSS met mij wilde samenwerken. Ergens halverwege het seizoen bekijken we of het bevalt. Je weet nooit hoe de zaken lopen’’, vertelt Martinovic.

Zaanstad versus Advisie/SSS

Zaterdag om 20:00 uur staan Zaanstad en Advisie/SSS tegenover elkaar in Koog aan de Zaan. Martinovic verwacht dat er mogelijkheden liggen om punten te pakken, maar ziet dit niet als noodzaak: ‘’We zullen eerst als team beter moeten worden en veel moeten investeren. We zitten in een leerproces waarin spelers zich moeten ontwikkelen. Dat zie je niet altijd terug in het resultaat. Dat is niet altijd even makkelijk en ik zal alles doen om niet te verliezen, maar het is wel de realiteit.’’

De voorbereiding

In de voorbereiding speelde SSS onder andere twee keer tegen Zaanstad. Ook toen lag de focus niet op de uitslag: ‘’We hebben in de voorbereiding niet één wedstrijd gespeeld om het resultaat. Ik heb tussendoelen opgesteld die de jongens moeten nastreven tijdens het spelen. Bijvoorbeeld: ik wil het maximaal aantal keren in de eerste set het eerste tempo op midden spelen. Dan zegt de spelverdeler: ‘dat is niet logisch, dan verliezen we punten’. Maar dat is precies wat ik wil. Op dat moment moet het eerste tempo, de pass en de set-up beter worden’’, vertelt Martinovic.

Selectiewijzigingen bij Advisie/SSS

De uit het voormalig Joegoslavië afkomstige trainer heeft in korte tijd een selectie moeten samenstellen: ‘’Het was niet makkelijk. Uiteindelijk komt het altijd goed en moet je weliswaar roeien moet de riemen die je hebt, maar we hebben nu een goede mix van talenten en ervaren spelers.’’ Slechts drie spelers uit de selectie van vorig seizoen zijn overgebleven. Dat zijn Arjan Roelofs, Niek Bakker en Dwin Brouwer. Vanuit Heren 2 is Julius Held aangesloten en vanuit het buitenland en andere eredivisieclubs zijn Jeffrey Klok, Alex Meijs, Aart Kooiman, Peython Schirman, Hugo van Garderen en Maurice Coolen aangetrokken.

Doelstellingen voor dit seizoen

Om SSS verder te brengen als club heeft Ivo Martinovic een duidelijk hoofddoel: beter worden. ‘’Daarbij hoort een bepaalde filosofie. Zo heb ik heb voorgesteld om binnen de eigen opleiding meer te kunnen bieden, zodat spelers niet hoeven te zoeken naar clubs die dit wel kunnen bieden. Denk daarbij aan meer trainingen, betere voorbereiding en faciliteiten en op tijd duidelijke afspraken maken, zodat spelers weten we ze kunnen verwachten’’. Nu ziet hij SSS meer als een schakel tussen clubs in de topdivisie, de onderste regionen van de eredivisie, en de topclubs in de eredivisie zoals Dynamo en Lycurgus. Daar wil Martinovic van af. Om dat te bereiken hoopt hij met het bestuur een helder beleidsplan te maken dat de opleiding en de toekomst van SSS ten goede komt.

Zaterdag reist Martinovic met zijn ploeg af naar Koog aan de Zaan. In topsporthal de Koog neemt de Barneveldse club het op tegen Zaanstad dat vorige week niet wist te winnen van Coniche Topvolleybal Zwolle. De wedstrijd start om 20:00 uur en kaarten zijn hier te koop: https://www.volleybal.nl/tickets/EH-JF/nationale-competitie

Foto: Foto: Stichting Topvolleybal Barneveld

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×