Het wordt een zeer interessante speelronde in de eredivisie dames. Komend weekend speelt namelijk de top-vier tegen elkaar. Wie zal er na deze ronde met twee topduels en als de reguliere competitie precies halverwege is, de trotse koploper zijn?

Na de inhaalwedstrijd van afgelopen woensdag is Sliedrecht Sport weer koploper van de eredivisie. De regerend landskampioen kan die positie zaterdag in eigen huis verdedigen. De huidige nummer drie van de ranglijst, Regio Zwolle Volleybal, komt op bezoek. Dat zal ongetwijfeld een interessante wedstrijd worden in De Basis. 

Regio Zwolle is tijdens het seizoen al flink gegroeid en won twee weken geleden nog overtuigend van Eurosped, toen de koploper. Maar afgelopen week volgde er een domper met een thuisnederlaag tegen Apollo 8: 2-3. Zwolle zal dus alles geven om herstel te tonen.

Een andere topper dit weekend: Eurosped tegen FAST. Zondagmiddag zal de thuisploeg vol gaan om de drie punten in eigen huis te houden en daarmee mogelijk weer koploper te worden. Maar tegen FAST, de nummer vier, zal dat zeker niet gemakkelijk worden.

De 'Roze Brigade' uit Gennip en St. Anthonis liet dit seizoen al mooie dingen zien in de eredivisie en staat dit jaar bekend als de ploeg met veel veerkracht. Zo overleefden ze afgelopen week nog meerdere matchpoints tegen en wonnen daarna zelf met 3-2 van Dros-Alterno. FAST zal op bezoek bij Eurosped weer keihard werken voor elk punt.

Met de top-vier tegen elkaar, is het afwachten hoe de ranglijst er bovenin uitziet na het weekend. Spannend is het zeker, want de ploegen zitten dicht op elkaar. Wie is halverwege de reguliere competitie zondagavond de koploper?

Programma eredivisie dames:
Zaterdag
Sliedrecht Sport - Regio Zwolle Volleybal 
TT Papendal/Arnhem - Springendal Set-Up'65
Dros-Alterno - VC Sneek

Zondag
Eurosped - FAST
Apollo 8 - Pharmafilter US

Foto: John's Pictures

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn