Eredivisie Dames

Trainer/coach Petra Groenland stopt bij VC Sneek

Petra Groenland stopt vanaf heden haar werkzaamheden als hoofdtrainster van dames 1 van VC Sneek.

Het bestuur van VC Sneek heeft geconcludeerd dat de chemie niet meer voldoende aanwezig is om de succesvolle samenwerking na dit seizoen voor een nieuwe termijn te continueren. Naar aanleiding van deze conclusie heeft Petra Groenland besloten haar werkzaamheden per direct te stoppen. Het bestuur van VC Sneek respecteert dit besluit.

Petra Groenland is de afgelopen acht seizoenen zeer succesvol geweest als hoofdtrainster van de dames van VC Sneek. Onder haar leiding hebben de dames van VC Sneek twee maal de nationale titel gewonnen, twee maal de nationale beker en tevens de Supercup. Ook is het eerste damesteam onder leiding van Groenland diverse keren in de Europacup uitgekomen. Petra Groenland heeft als trainster bij VC Sneek vele en grote successen behaald en een grote bijdrage geleverd aan het hoge niveau waarop de dames van VC Sneek de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Het bestuur van VC Sneek is Petra Groenland daarvoor veel dank verschuldigd.

Na het behalen van de tweede plaats in de reguliere volleybalcompetitie start het eerste damesteam aanstaande woensdag met de play-offs om de nationale titel van het seizoen 2017-2018. 

Ruut de Wit voorlopig trainer-coach bij dames 1

In de zoektocht naar een waarnemende hoofdcoach is VC Sneek uitgekomen bij een oude bekende: Ruut de Wit.

De Wit trainde in de jaren negentig en begin deze eeuw zowel dames- als herenteams bij VC Sneek en kende daarin de nodige successen. Zo leidde hij dames 2 naar het kampioenschap in het seizoen dat dames 1 afscheid nam van het hoogste niveau. Zo kon de weg omhoog weer worden ingezet.

VC Sneek blijft op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Foto: Petra Groenland (Pim Waslander / fotohoogendoorn.nl)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×