Twee BTN-teams in actie in Qatar

Twee BTN-teams in actie in Qatar

Voor de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) staat komende week een prestigieus viersterren toernooi in Qatar op het programma. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen in Doha hun titel. Ook komt er een nieuw duo in actie: Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde gaan zich in Qatar voor het eerst meten met de wereldtop.

Brouwer en Meeuwsen hebben veel goede herinneringen aan het prestigieuze toernooi in Qatar. In 2018 schreven ze op overtuigende wijze de Katara Beachvolleybal Cup in Doha op hun naam. Ze wisten toen in halve finale de lokale helden Cherif en Ahmed Tijan uit te schakelen.

In de finale volgde een mooie strijd tegen de Russen Stoyanovskiy/Velichko. Die wonnen de BTN-heren met 2-1 en daarmee schreven ze hun eerste titel van 2018 op hun naam.

De BTN-heren zullen er van 12 tot en met 16 maart in Qatar alles aan doen om hun titel te prolongeren. De concurrentie is groot, er doen veel topteams mee aan het toernooi in Doha. 

De Amerikanen Lucena en Dalhausser zijn als eerste geplaats, de Polen Bryl en Fijalek als tweede en de Letten Samoilovs en Smedins maken de top-drie van de ranking compleet.

Maar er doen nog meer wereldtoppers mee. De Spaanse routiniers Herrera en Gavira komen ook naar Qatar en een nieuw Russisch duo Krasilnikov/Stoyanovskiy zou ook zo maar de finale kunnen behalen. En ook het Italiaanse topteam Nicolai/Lupo komt voor het eerst sinds lange tijd weer in actie. 

Bij de Braziliaanse teams zijn er weer veel wisselingen, het is dus interessant om te zien hoe die er voor staan en wat de nieuwe koppels kunnen. In Qatar zijn veel punten te verdienen voor de Olympische ranking en iedereen zal dus extreem gemotiveerd zijn.

Vuurdoop

Ook het nieuwe herenteam van Nederland is klaar voor hun vuurdoop. Christiaan Varenhorst vond in Steven van de Velde een nieuwe partner. Ze starten in Qatar in het kwalificatietoernooi en zullen daar meteen flink aan de bak moeten. Het deelnemersveld is sterk, dus ook in de kwalificatie doen er geduchte tegenstanders mee. De Canadezen Saxton en O'Gorman staan bovenaan de plaatsingslijst voor de kwalificatie.

De Italianen Ranghieri en Caminati kunnen ook de tegenstander worden van de BTN-heren en de Amerikanen Budinger/Patterson zullen ook een geduchte tegenstander vormen. Ook doen de Oostenrijkse, Franse en Australische duo’s mee.

NOS op bezoek 

Vlak voordat de BTN-heren naar Qatar vlogen, kwam de NOS op bezoek in Den Haag voor een reportage. Die is via deze link terug te kijken. Het item start na 06.22 minuten. 

  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×