Op de FIVB Word Tour in Ljubljana hebben twee Nederlandse teams het brons gewonnen. Mees Blom en Yorick de Groot wonnen in de kleine finale met 2-0 van Oostenrijk. Ook de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) veroverden het brons. Julia Wouters en Katja Stam wonnen van Japan.

In Slovenië hoopten Mees Blom en Yorick de Groot vanmiddag de finale te behalen op het 1-ster toernooi van de World Tour. In de halve finale stonden de BTN-heren tegen de lokale helden Zemljak en Pokeršnik. In de eerste set wisten de Slovenen te overtuigen en werd het 21-16.

Blom en De Groot herstelden zich sterk in de tweede set, tot teleurstelling van het thuispubliek. Met goed serverend werk werd de druk op Slovenië gelegd en werd de set met 14-21 gewonnen. Maar in de derde set herpakten de lokale helden zich, mede dankzij de massale steun van het publiek, en werd het 15-7. Het werd dus de strijd om het brons dus voor de Nederlanders.

In de kleine finale stonden de BTN-heren er weer. Ze speelden sterk en maakten het verschil op de cruciale momenten tegen de Oostenrijkers Ertl en Kratz. Blom en De Groot wonnen met 21-18 en 21-18 en sloten winnend af in Ljubljana.

Ook Julia Wouters en Katja Stam stonden vanmiddag in de halve finale op het 1-ster toernooi in Slovenië. De BTN-dames moesten hun meerdere erkennen in de Oekraïense Makhno-tweeling. Oekraïne won het toernooi vanavond, maar had grote moeite met de Nederlandse dames. Het werd nipt 1-2 (16-21, 21-19, 8-15).

In de strijd om het brons gaven Wouters en Stam alles. De wil om te winnen straalde er vanaf en de BTN-dames maakten indruk met hun ijzersterke spel. Het Japanse duo Kaho/Reika werd kansloos achter gelaten: 21-13 en 21-11 voor de Nederlandse dames. Een mooie bronzen medaille voor de BTN-speelsters.

Get Image0 Caswla1 Cropped
Get Image Ze375 Bz4
Get Image Qievycpd
Get Image Syxtyfna
Get Image Sa2 Y36 Op
Get Image57 Xdzulb
Get Image Rxou82 Fh

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn