Mexime van Driel/Emma Piersma en Immers/Boermans hebben goud gewonnen op het Challenge-toernooi in Agadir. De twee duo’s van Beach Team Nederland wonnen de strijd om de eerste plek in twee sets.

Mexime van Driel en Emma Piersma, die voor het eerst een duo vormen dit seizoen, namen deel aan het toernooi in Agadir zonder nog maar één wedstrijd gewonnen te hebben in de main draw van een Challenge-toernooi. Het duo begon donderdag in de kwalificatieronde en schopte het dankzij zes opeenvolgende overwinningen tot de finale. Daar stonden ze tegenover de Tsjechische Barbora Hermannova and Marie-Sara Stochlova.

In de eerste set ging het tot 10-10 gelijk op, maar dankzij twee aces van Piersma en een blokkeringspunt van Van Driel wist het Nederlandse duo een voorsprong van vijf punten te creëren: 15-10. De Tsjechen kwamen terug tot 18-18 en hadden drie punten later zelfs hun eerste setpunt. Van Driel en Piersma wisten de stand weer gelijk te trekken en kregen vervolgens zelf een kans om de set binnen te slepen. Met een aanvalspunt van Piersma kwam het duo op een 1-0 voorsprong in sets. Hermannova/Stochlova had één punt voorsprong toen de teams in de tweede set de technische time-out ingingen (10-11), maar dankzij een ace van Piersma nam het Nederlandse duo even later de leiding: 14-13. Ook het daaropvolgende punt was voor Van Driel en Piersma: Stochlova sloeg de bal uit en kreeg daarbij last van een blessure. Het Tsjechische duo moest zich terugtrekken en daarmee ging het goud naar Mexime van Driel en Emma Piersma.

Ook Matthew Immers en Stefan Boermans veroverden vandaag het goud in Marokko. De twee beachvolleyballers spelen sinds juni samen, omdat
Boermans’ vaste partner Yorick de Groot herstelt van een blessure. In Agadir speelde het duo hun vierde internationale toernooi. Na een zeventiende plek op het WK in Rome en een negende plek op de Beach Pro Tour toernooien in Gstaad en Espinho, bereikten Immers en Boermans de finale in Agadir zonder een wedstrijd te verliezen. In de finale namen ze het vanavond op tegen Mathias Berntsen en Hendrik Nikolai Mol uit Noorwegen.

De strijd om het goud werd een eenzijdig duel. Immers en Boermans liepen in de eerste set van 4-1 verder uit naar 12-6 en hadden in de slotfase maar liefst zeven setpunten. Boermans verzilverde direct het eerste setpunt met een killblock: 21-13. Ook in de tweede set kregen de Noren geen kans van het sterk spelende Nederlandse duo. Immers en Boermans scoorden de eerste drie punten van de set en hadden even later een voorsprong van zeven punten: 13-6. Het Noorse duo kwam daarna nog slechts twee keer tot scoren. Bij een stand van 20-8 eindigde Boermans de wedstrijd met zijn tiende blokkeringspunt.