Twee Nederlandse teams in kwartfinale in Mexico

Twee Nederlandse teams in kwartfinale in Mexico

Op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Chetumal hebben twee Nederlandse teams zich geplaatst voor de kwartfinales. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen in de achtste finale van Duitsland. Sanne Keizer en Madelein Meppelink waren te sterk voor Rusland. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werden in de tussenronde uitgeschakeld.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen ook hun tweede pouleduel en gingen als poulewinnaar direct door naar de achtste finale. Daarin stonden de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) tegenover de Duitsers Ehlers en Fluggen. Brouwer en Meeuwsen wonnen die wedstrijd vol overtuiging. Ze waren met 21-18 en 21-13 te sterk voor de Duitsers.

De BTN-heren spelen zaterdagavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd) de kwartfinale van het toernooi in Mexico. Ze staan in Chetumal dan wederom tegenover de Oostenrijkers Seidl en Waller, in de poulefase versloegen ze die al met 2-0. Als Brouwer en Meeuwsen de kwartfinale winnen, dan treffen ze TsjechiĆ« of Amerika in de halve finale.  

Voor het andere Nederlandse mannenteam, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, eindigde het toernooi al in de tussenronde. De BTN-heren verloren daarin met 0-2 van het Oostenrijkse duo Ermacora/Pristauz en eindigden daardoor op de 17e plek in Mexico.

Ook kwartfinale

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn sterk bezig in Mexico. De BTN-dames wonnen in de tussenronde met 2-1 van China, dat was een hele spannende strijd. Die overwinning gaf de Nederlandse dames veel zelfvertrouwen, in de achtste finale lieten ze hun kracht zien.

De BTN-dames stonden daarin tegenover het sterke Russische duo Bocharova/Voronina. Keizer en Meppelink speelden een dijk van een wedstrijd, vol focus gaven ze de Russinnen geen kans om in het spel te komen en ze wonnen overtuigend met 21-12 en 21-17. 

In de kwartfinale gaan Keizer en Meppelink zaterdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd strijden tegen het Braziliaanse duo Barbara/Fernanda. Bij een overwinning wacht in de halve finale de winnaar van de strijd tussen AustraliĆ« en Amerika.   

The Netherlands Alexander Brouwerleftand Robert Meeuwsen
The Netherlands Christiaan Varenhorstleftand Austrias Moritz Pristauzfightforthepoint
The Netherlands Stevenvande Veldebumpstheball 1
Russias Maria Voroninapokeystheball
Russias Mariia Bocharovaspikes
The Netherlands Sanne Keizerleftand Madelein Meppelink
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×