Donderdag gaat in het Zweedse Göteborg het EK Beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 20 jaar van start. Namens Nederland nemen twee teams deel: Yorick de Groot en Matthew Immers bij de mannen en Emi van Driel en Raïsa Schoon bij de vrouwen. Beide teams waren vorig jaar ook actief op de Jeugd Olympische Spelen (YOG) in Buenos Aires. Van Driel en Schoon eindigden daar op de negende plaats, terwijl De Groot en Immers het zilver veroverden.

Mede door bovengenoemde resultaten zijn de ambities deze week (het EK <20 wordt gespeeld van donderdag t/m zondag) hoog. Al moet ook gezegd worden dat Europa in dit deelnemersveld sterk is. De coaches van de Nederlandse teams, Roland Rademaker (heren) en Debora Schoon (dames) zeggen er het volgende over. 

Roland Rademaker: “We gaan strijden voor wat we waard zijn en we zijn gebrand op een mooi resultaat, het behalen van een medaille. Hiervoor zullen we in dit sterke deelnemersveld elke wedstrijd opnieuw ons basisniveau moeten halen, blijven verbeteren en lekker spelen.”

Debora Schoon: “Het EK onder 20 is een mooi toernooi en natuurlijk spelen we dit toernooi om een maximaal resultaat te halen. We weten waartoe we in staat zijn, dat hebben we vaak laten zien. Echter ook het proces is onze focus en daarmee het werken aan de ambitie van het team voor de langere termijn.”

Poule-indelingen en wedstrijdschema’s:

De Groot/Immers (4)
Bello, Ja./Bello, Jo. [13] ENG
Nedergaard/Christensen [20] DEN
Morency/Grahn [29] SWE

Donderdag 27 juni
10.40 uur: De Groot/Immers - Morency/Grahn SWE
17.40 uur: De Groot/Immers - Nedergaard/Christensen DEN

Vrijdag : tijd nog onbekend 
De Groot/Immers - Bello, Ja./Bello, Jo. ENG

Schoon/Van Driel (5)
Müller/Kunst GER [12]
Maor/Ben Shlomo ISR [21]
Ludkova/Kukushkina RUS [28]

Donderdag 27 juni
09.50 uur: Schoon/Van Driel - Ludkova/Kukushkina RUS
16.50 uur: Schoon/Van Driel - Maor/Ben Shlomo ISR

Vrijdag : tijd nog onbekend
Schoon/Van Driel - Müller/Kunst GER

Schoon Van Driel Wedstrijd 2 Fivb
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn