Twee Nederlandse teams uitgeschakeld in kwalificatietoernooi Xiamen

Twee Nederlandse teams uitgeschakeld in kwalificatietoernooi Xiamen

De twee Nederlandse teams die vandaag in actie kwamen in de kwalificatie van het 4-sterren toernooi in Xiamen, hebben zich niet geplaatst voor het hoofdtoernooi. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werden door Duitsland uitgeschakeld. Ook Laura Bloem en Jolien Sinnema sneuvelden in de tweede ronde, ze moesten hun meerdere erkennen in Oekraïne. Er starten donderdag twee duo’s van Beachvolleybal Team Nederland in het hoofdtoernooi.

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi begonnen Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde nog sterk. Ze wonnen met 2-1 (21-17, 19-21, 15-12) van het Letse team Finsters/Solovejs. Maar in de beslissende tweede kwalificatiewedstrijd ging het fout voor de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). 

De Duitsers Betzien en Erdmann en de Oranje mannen maakten er een spannende, open strijd van, maar de ervaren Duitsers sloegen op het cruciale moment keihard toe in de eerste set en wonnen daarna afgetekend met 20-22 en 14-21. 

Laura Bloem en Jolien Sinnema speelden een sterke partij tegen het Tsjechische team Bonnerova/Maixnerova. In hun eerste kwalificatiewedstrijd lieten ze zien dat ze goed met druk om kunnen gaan op de belangrijke momenten. Ze wonnen de eerste set met 22-20 en sloegen daarna hard toe in de tweede set: 21-15.

In de allesbeslissende tweede wedstrijd in het kwalificatietoernooi moesten de dames van BTN af zien te rekenen met een relatief onbekende tegenstander, het Oekraïense duo Lunina/Samoday. Het werd een zenuwslopend spannende partij waarin beide teams alles gaven. Nu sloeg Oekraïne op het juiste moment toe en won met 22-24 en 20-22 de partij. 

Hoofdtoernooi

Op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Xiamen komen vanaf donderdag twee Nederlandse teams in actie in de poulefase. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn rechtstreek geplaats voor het hoofdtoernooi, ze starten de poulefase met een duel tegen het Duitse duo Bergmann/Harms. 

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn direct geplaatst voor de poulefase in de Chinese badplaats. De BTN-dames beginnen morgen met een kraker tegen het nieuwe Duitse topteam Kozuch/Ludwig. Regerend Olympisch- en wereldkampioen Laura Ludwig komt voor het eerst weer in actie nadat ze moeder werd en vormt een nieuw duo met Kozuch, die twee jaar geleden besloot van de zaal naar het beachen over te stappen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×