De mannenselectie van Beachvolleybal Team Nederland is uitgebreid met twee teams: Leon Luini / Ruben Penninga en Matthew Immers / Mart van Werkhoven. Het totaal aantal atleten in de seniorenselectie van bondscoach Michiel van der Kuip komt daarmee op tien. De nieuwe bondscoach is momenteel in het Haagse Sportcampus Zuiderpark met zijn selectie hard aan het trainen ter voorbereiding op het nieuwe beachvolleybalseizoen.

De vijf mannenteams van Beachvolleybal Team Nederland:

Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen
Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde
Yorick de Groot / Stefan Boermans
Leon Luini / Ruben Penninga
Matthew Immers / Mart van Werkhoven

Ruben Penninga Leon Luini

Ruben Penninga (links) en Leon Luini (rechts)

Leon Luini / Ruben Penninga

Ruben Penninga (24 jaar) maakte als enige van het viertal spelers al onderdeel uit van de seniorenselectie van BTN. Penninga speelde voorheen met Mees Blom, Tom van Steenis en Jasper Bouter. Met Bouter boekte hij zijn grootste successen, zij werden onder meer Nederlands Kampioen in 2020. Afgelopen zomer verdedigde Penninga zijn land met verve op het olympisch kwalificatietoernooi in Scheveningen, waar hij met Christiaan Varenhorst speelde als vervanger van de geblesseerde Steven van de Velde. Penninga en Varenhorst speelden een uitstekend toernooi, maar verloren helaas in de finale van de Zwitsers Heidrich / Gerson.

Ruben Penninga vertelt hoe de samenwerking met Leon Luini tot nu toe bevalt:

“Leon en ik matchen goed, we hebben veel ambitie en zijn ook bereid om hard voor onze doelen te werken. De eerste training kwamen we met elkaar in botsing omdat we allebei de bal niet wilden laten vallen. Ook kijk ik uit naar de combinatie van blok en verdedigen, we zijn heel allround en dat is onze kracht. We gaan het veel teams lastig maken aankomend seizoen.”

Leon Luini (21 jaar) maakt de overstap van de juniorenselectie van BTN naar de seniorenselectie. Luini speelde afgelopen jaar samen met Thijs Nijeboer, en acteerde in 2020 aan de zijde van Matthew Immers.

Leon Luini vertelt enthousiast over het topsportklimaat binnen BTN:

“De huidige selectie is een goede combinatie tussen jong en ervaren, met veel concurrentie, en iedereen pusht elkaar om altijd het maximale uit een training te halen. Het is voor mij echt bijzonder om opeens elke dag op het veld te staan naast beachvolleybalgrootheden als Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst, waarvoor ik joelend naar het beachvolleybalstadion ging toen ik nog een klein jochie was. Het niveau is opeens onwijs hoog, maar daar wen je snel genoeg aan en ik voel me na een maand trainen redelijk thuis in de groep.”

Mart van Werkhoven Matthew Immers uitsnede

Mart van Werkhoven (links) en Matthew Immers (rechts)

Matthew Immers / Mart van Werkhoven

Net als Leon Luini maakt Matthew Immers de overstap van de juniorenselectie van BTN naar de seniorenselectie. Mart van Werkhoven wordt als stagiair getest binnen BTN.

Matthew Immers (21 jaar) won in 2018 samen met Yorick de Groot zilver op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Een jaar later veroverde dit succesvolle duo zelfs goud op het EK U20 in Göteborg.

De bijna 30-jarige Mart van Werkhoven loopt momenteel stage binnen BTN. Van Werkhoven speelde als professioneel volleyballer in verschillende buitenlandse competities maar richt zich de laatste jaren nadrukkelijk op beachvolleybal. In 2020 en 2021 vormde hij een team met Dirk Boehlé.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×