Twee Russische mannenteams op podium DELA Beach Open 2019

Twee Russische mannenteams op podium DELA Beach Open 2019

Oleg Stoyanovskiy en Viacheslav Krasilnikov hebben het DELA Beach Open 2019 gewonnen. De Russen wonnen in de finale met 21-11 en 21-18 van de jonge Duitsers Julius Thole en Clemens Wickler. Het brons ging naar een ander Russisch duo, Konstantin Semenov en Ilya Leshukov. Die kregen het kolkende, bomvolle stadion in de Sportcampus stil door Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen met 2-1 te verslaan.

In een sfeervolle ambiance namen Stoyanovskiy en Krasilnikov al heel snel een ruime voorsprong. Ze serveerden ijzersterk en de Duitsers hadden daar geen antwoord op. Het werd 21-11 voor de fel spelende Russen. In de tweede set ging het even gelijk op, maar toch hadden de Russen de regie nog steeds in eigen hand.

Krasilnikov was achterin het veld enorm sterk met vele reddingen en de lange Stoyanovskiy was blokkerend en aanvallend oppermachtig. De Russen wonnen dan ook met 21-18 en zongen vol trots het volkslied bij de ceremonie. “Het was ongelooflijk gaaf om deze finale te spelen voor dit volle stadion en het is een belangrijke titel. Zo vroeg in het seizoen het goud pakken, dat levert ook veel punten op voor de Olympische ranking. Helemaal super, Den Haag bedankt.”

Vierde plek Brouwer en Meeuwsen          

Brouwer en Meeuwsen moesten genoegen nemen met de vierde plek op het DELA Beach Open. Ze verloren in de strijd om het brons met 2-1 (21-17, 14-21, 15-12) van het Russische duo Semenov/Leshukov. In de eerste set wonnen de Russen op overtuigende wijze, vooral dankzij het verdedigende werk van Leshukov. De tweede set was voor Oranje, ze konden nu wel vol de druk leggen op de tegenstander en wonnen met 14-21.

Het publiek stond massaal achter de spelers van Beachvolleybal Team Nederland, maar in de slotfase van de zenuwslopende derde set sloegen Semenov en Leshukov toe. Ze veroverden de set met 15-12 en Brouwer en Meeuwsen dropen teleurgesteld af. “Dit is zwaar balen, in de eerste set wisten we moeilijk punten te maken. Maar we draaiden het om in de tweede set. Helaas is het dan erg slecht hoe we daarna verliezen in de derde set.”  

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×