Brecht Piersma en Wies Bekhuis hebben brons gewonnen op het Future-toernooi in Myslowice, Polen. In de kleine finale was het Nederlandse duo in twee sets te sterk voor China (21-18 en 21-16). Het is de tweede bronzen medaille voor Piersma en Bekhuis, die afgelopen week ook derde werden in Leuven.

Brecht Piersma en Wies Bekhuis namen het vanmiddag in de strijd om het brons op tegen Zeng Jinjin en Wang Xinxin. Het Chinese duo had zich via de kwalificatie geplaatst voor het hoofdtoernooi en schopte het zonder een wedstrijd te verliezen tot de halve finale. Daar verloren ze vanochtend met 2-0 van Oekraïne. In de kleine finale scoorde het Chinese duo direct de eerste drie punten, maar de drie daaropvolgende punten gingen naar Piersma en Bekhuis. Even later werkten de Nederlanders opnieuw een achterstand weg. China had een voorsprong van vier punten (8-12), maar acht punten later was de stand weer gelijk: 14-14. In de slotfase hadden Piersma en Bekhuis drie setpunten, waarvan ze de tweede verzilverde voor een 1-0 voorsprong in sets.

Het Nederlandse duo kende een goede start in de tweede set en bouwde hun vroege 6-1 voorsprong verder uit naar 15-8. In de slotfase wisten de Chinezen het verschil nog knap terug te brengen naar twee punten (18-16), maar Piersma en Bekhuis pakten het brons door de drie daaropvolgende punten te scoren: 21-16. Het duo van Beach Team Nederland pakt daarmee hun tweede bronzen medaille in twee weken tijd. Vorige week werden Piersma en Bekhuis derde op het Future-toernooi in Leuven.


Uitslag kleine finale

Piersma, B./Bekhuis - J. J. Zeng/Wang X. X. 2-0 (21-18, 21-16)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×