Dit weekend zijn de schijnwerpers gericht op de confrontaties tussen de koplopers in de A-poule. Bij de heren gaat de strijd tussen Active Living Orion en Draisma Dynamo, bij de dames spelen Apollo 8 en Friso Sneek om de koppositie.

Eredivisie Dames
Draisma Dynamo leidt de dans in de B-poule en zal die positie dit weekend handhaven. Echter, met een voorsprong van vier punten op de dichtstbijzijnde concurrent (De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht), die een wedstrijd minder heeft gespeeld, is de strijd nog niet gestreden. Dynamo zal vastberaden zijn hun leidende positie te verstevigen in hun duel tegen Sliedrecht Sport. De equipe van Elroy Bezemer won donderdagavond in drie sets van Voltena en is de derde kanshebber voor de twee kwartfinaleplekken om het landskampioenschap. Concurrent VV Utrecht neemt het op tegen laagvlieger Voltena. Daarnaast een duel tussen twee ploegen die de kwartfinales mis lijken te gaan lopen: SOMAS/Activia en Peelpush.

In de A-poule is het verschil tussen de bovenste en onderste regionen groot. Visser Assen/Sudosa-Desto, dat met drie punten op de derde plek staat, neemt het zaterdagavond op tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal, dat met twee punten hekkensluiter is. Het hoogtepunt van de speelronde is ongetwijfeld het zondagse duel tussen de koplopers van de A-poule: Apollo 8 (10 punten) en Friso Sneek (9 punten) . Met slechts één punt verschil tussen deze ploegen, belooft hun ontmoeting een spannend gevecht te worden, waarbij herinneringen aan hun laatste clash nog vers zijn. Apollo, dat vandaag bekendmaakte in Jeffrey Scharbaai een opvolger voor Thijs Oosting gevonden te hebben, won de laatste ontmoeting en zet in op herhaling van dat succes.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 16 maart

19.30 uur

SOMAS/Activia - Peelpush

Za 16 maart

19.30 uur

Voltena - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Za 16 maart

20.00 uur

Sliedrecht Sport - Draisma Dynamo

Za 16 maart

20.00 uur

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Visser Assen/Sudosa-Desto

Zo 17 maart

14.30 uur

Apollo 8 - Friso Sneek

BetCity Eredivisie Mannen
Bij de heren staat de zaterdagavond in het teken van de B-poule. Sliedrecht Sport, dat zich vorige week verzekerde van een plek in de kwartfinales om het landskampioenschap, speelt tegen Simplex SSS. De Barneveldse ploeg veroverde woensdag de tweede positie op de ranglijst door te winnen van Prima Donna Kaas Huizen. SSS heeft daardoor evenveel punten verzameld als VoCASA, ondanks een wedstrijd minder te hebben gespeeld. VoCASA hoopt dan ook aansluiting te houden door het duel tegen Scherp in Packaging ZVH te winnen, maar de Nijmegenaren zijn gewaarschuwd. Drie weken geleden werd in vijf sets verloren van het team uit Zevenhuizen.

Zondag wordt de focus verlegd naar de A-poule, met net als in de damescompetitie een confrontatie tussen de twee koplopers: lijstaanvoerder Active Living Orion gaat op bezoek bij Draisma Dynamo. Nova Tech Lycurgus zal ongetwijfeld Orion aanmoedigen, aangezien hun kansen op directe kwalificatie voor de halve finales afhangen van misstappen van Dynamo. Met een achterstand van vijf punten lijkt dit scenario echter onwaarschijnlijk, waardoor Lycurgus zich zondag vooral zal richten op het behouden van de derde plaats om zo een gunstige positie voor de kwartfinale van het landskampioenschap te garanderen.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 16 maart

19.30 uur

Simplex SSS - Sliedrecht Sport

Za 16 maart

20.00 uur

VoCASA - Scherp in Packaging ZVH

Zo 17 maart

14.30 uur

Draisma Dynamo - Active Living Orion

Zo 17 maart

15.00 uur

Nova Tech Lycurgus - Numidia VC Limax

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl via het programma van de Eredivisie Dames en BetCity Eredivisie Mannen. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn