Het studentenvolleybalteam van de Universiteit Twente wil ons land deze zomer bij de European University Games in Hongarije vertegenwoordigen. Mits de financiële eindjes aan elkaar geknoopt kunnen worden. Daarom zijn ze een crowdfunding gestart. “Alle beetjes helpen”, aldus speelster Mette Meijer.

“Vrij onverwacht”, zoals Meijer het zelf verwoord, was de overwinning vorig jaar bij de GNSK in Wageningen. In de finale klopte het studentenvolleybalteam uit Enschede, met speelsters van onder meer Harambee, Rivo Rijssen en Apollo 8 de favoriet Groningen. Dolle pret in Twente natuurlijk, ook omdat daar ineens deelname aan de Europese studentenkampioenschappen dit jaar in Hongarije (12-24 juli) aan de horizon gloorde.

Crowdfunding

Maar die trip kost geld. Voor een selectie van 12 tot 14 spelers plus nog eens enkele begeleiders loopt dat aardig in de papieren. “We dragen zelf zeker ook bij, maar het is voor studenten niet makkelijk om een bedrag van meer dan 1000 euro op te hoesten.” Daarom bedachten ze een crowdfundingactie. Sympathisanten kunnen al voor een klein bedrag bijdragen en bij grotere bedragen bieden de studenten ook een tegenprestatie aan. Bij de bond regelde Meijer al officiële tenues, zodat het team straks goed voor de dag komt. “Want volgens de regels kunnen we daar niet aankomen met onze shirts van de studentenvolleybalclub, wat ons eerste plan was.”

Wereldbeeld

Meijer en haar teamgenoten willen bij de European University Games, met 17 sporten en 4500 atleten, hoge ogen gooien in Debrecen en Miskolc, de twee speelsteden.

“Een toernooi als dit geeft ons de mogelijkheid om veel te leren op verschillende gebieden. Niet alleen op sportief gebied, maar ook om nieuwe culturen te ontdekken en internationale vriendschappen te sluiten, wat weer leidt tot waardevolle interculturele uitwisseling en verbreding van ons wereldbeeld.”

Wie de studenten een handje wil helpen, kan dat dus doen met een donatie via deze link.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn