In de drukke volleybalzomer staat opnieuw een mooi evenement op het programma. Aankomende week vindt het EK voor spelers tot 22 jaar plaats in Nederland. De ploeg van bondscoach Guido Görtzen wil zijn beste spel laten zien.

Martiniplaza en Omnisport strijdtoneel
Het toernooi wordt gehouden van 9 t/m 14 juli 2024. Naast Groningen (Martiniplaza) zal worden gespeeld in de breedtesporthal van Omnisport in Apeldoorn. Aan het EK voor spelers tot 22 jaar doen in totaal acht landen mee. Nederland is in de rol van gastland van de partij. 

Vorig jaar juli (2023) werd in vijf poules gestreden om kwalificatie. Italië, Spanje, Tsjechië, Polen en Frankrijk kwalificeerde zich als groepswinnaar voor het EK. Portugal en Hongarije zijn als beste nummers twee aan het deelnemersveld toegevoegd.

Toernooiopzet
De acht landen worden verdeeld over twee poules ieder bestaande uit vier landen. De nummers één en twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Deze wedstrijden staan op zaterdag 13 juli op het programma. Op zondag 14 juli wordt het toernooi afgesloten met de medaillewedstrijden. Vanaf de halve finales zal Apeldoorn het decor zijn.

Het is pas de tweede keer dat dit Europees kampioenschap voor spelers tot 22 jaar wordt gespeeld. De Nederlandse mannen werden bij de eerste editie in 2022 vijfde. In het Poolse Tarnow ging de allereerste titel in deze leeftijdscategorie naar Italië.

Laatste voorbereidingen
De afgelopen weken heeft de ploeg van Görtzen hard gewerkt. In juni belegde de selectie een trainingskamp in Frankrijk. In Verny nam de ploeg het drie dagen achter elkaar op tegen de U21 van Brazilië. Daarna volgde een verplaatsing naar Besançon. Daar (en in Dole en Belfort) oefende Nederland drie dagen achter elkaar tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Afgelopen week werden op Nationaal Sportcentrum Papendal de laatste puntjes op de 'i' gezet.

Spelen om de prijzen
In Martinoplaza neemt de ploeg van bondscoach Guido Görtzen het aankomende week op tegen: Polen (dat tijdens de eerste editie in 2022 aan de haal ging met het brons), Hongarije en Spanje. Dat wees dat loting eind januari op het gemeentehuis van Apeldoorn uit. Guido Görtzen: ‘Ik heb er veel zin in om met deze jongens wat moois te laten zien in eigen land. Het spelen voor thuispubliek geeft altijd iets extra’s. Het geeft een goed gevoel dat we voor de prijzen kunnen gaan.

Speelschema

DatumTijdstipWedstrijd
Dinsdag 9 juli19.30 uurNederland - Hongarije
Woensdag 10 juli19.30 uurNederland - Spanje
Donderdag 11 juli19.30 uurNederland - Polen

Selectie

NoVoornaamAchternaamPositie
1AlekAleksovLibero
2Beau WortelboerMidden
3SamTalbottLibero
5Iljavan der PijlSpelverdeler
6Thomasvan BladelPasser/loper
7KeesMerkxSpelverdeler
8JobWiltsPasser/loper
9KyranVersteegenSpelverdeler
10JelleBosmaMidden
11GuusBoerPasser/loper
12SjoerdZegwaardMidden
14ThomasSleurinkDiagonaal
16JesseHanemaaijerMidden
17YouriEbbelaarPasser/loper

Begeleiding

VoornaamAchternaamFunctie
GuidoGörtzen Hoofdcoach
PetraPetzingerAssistent-coach
JohanVerstappenAssistent-coach
JanDirikenScout
Aswinvan der KampFysiotherapeut 

Speelschema & prijzen
In de ticketshop vind je alle tijden waarop er gespeeld wordt. De prijzen variëren van de €10,- tot €15,-. Daarnaast zijn speciale jeugd tickets (5 t/m 12 jaar) beschikbaar. Kijk voor alle prijzen en tijden in de ticketshop. De tickets voor Groningen vind je hier en de tickets voor Apeldoorn hier.

Livestream
Indien je niet in de gelegenheid bent om naar Groningen of Apeldoorn af te reizen zijn de wedstrijd hier live te volgen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn