Eredivisie Heren

Vallei Volleybal Prins zeker van handhaving in eredivisie

Vallei Volleybal Prins (VVP) blijft in de eredivisie. De ploeg uit Ede won zaterdagavond in eigen huis na een spannende wedstrijd met 3-0 van Zaanstad en dat was genoeg om al zeker te zijn van handhaving. Het gaat nu tussen Inter Rijswijk en Zaanstad, die gaan uitvechten wie er degradeert naar de topdivisie.

Er stond veel op het spel gisteravond voor zowel Zaanstad als VV Prins in deze wedstrijd in de degradatiepoule. De drie te verdelen wedstrijdpunten konden voor beide teams zekere handhaving in de eredivisie betekenen. Daar wilden beide ploegen uiteraard vol voor gaan.

Dat de belangen groot waren, was goed te zien in het spel. Het was zeker niet hoogstaand, maar wel enorm spannend. Aart Kooiman werd de man van de wedstrijd, hij was van grote waarde voor VVP. Blokkerend scoorde hij zijn punten en hij was de aanvalsleider. Hij maakte op cruciale momenten het verschil.

De ploegen waren extreem aan elkaar gewaagd en het publiek zat dat ook constant op het puntje van de stoel. De onnodige foutjes nekten Zaanstad en VVP stond er op belangrijke momenten: 25-23, 25-23 en 27-25. Een feestje in Ede, want dankzij de volle winst is handhaving een feit voor de thuisploeg.

Zaanstad moet met Inter Rijswijk uitvechten wie er degradeert. In Koog ad Zaan treffen de ploegen elkaar aanstaande zaterdag, VV Zaanstad heeft voor eigen publiek aan 3-2 winst genoeg om veilig te zijn. Dat wordt weer erop of eronder!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×