Deze week wordt een Challenge-toernooi gehouden in het Mexicaanse Guadalajara, waar de koppels belangrijke punten voor de olympische ranglijst kunnen verdienen. Onder de deelnemers bevinden zich Steven van de Velde en Matthew Immers, die vandaag in het hoofdtoernooi zullen starten.

Steven van de Velde en Matthew Immers zijn het enige Nederlandse team dat deelneemt in Mexico. Ze jagen op belangrijke punten voor de olympische ranglijst, hopend om de voorsprong op landgenoten Stefan Boermans en Yorick de Groot te vergroten. Boermans en De Groot wonnen recent goud op het Elite 16-toernooi in Doha, waarmee ze twee plaatsen klommen op de ranglijst en hun achterstand op Van de Velde en Immers wisten te verkleinen tot 300 punten. Boermans en De Groot moeten nog vier toernooien spelen om aan de olympische kwalificatie-eisen te voldoen, waarbij elk nieuw behaald resultaat hun puntentotaal zal verhogen. Van de Velde en Immers kunnen hun ranking enkel verbeteren door met goede resultaten eerdere lagere resultaten te overschrijven.

Het Nederlandse koppel zet hun zinnen op een podiumplek in Mexico, waar ze één van de favorieten zijn. Ze zijn als tweede geplaatst voor het hoofdtoernooi, waar ze ingedeeld zijn in Poule B. In het eerste duel nemen ze het om 20.00 uur (Nederlandse tijd) op tegen de Letse broers Aleksandrs en Mihails Samoilovs, die zich via de kwalificaties hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. De andere poulewedstrijd gaat tussen het Australische koppel Thomas Hodges/Zachery en Schubert Rémi Bassereau/Julien Lyneel uit Frankrijk. De winnaars van deze openingswedstrijden duelleren daarna voor de poulewinst, terwijl de verliezers vechten voor een plek in de knock-outfase.

Programma

Dag

Tijd (NL)

Teams

Vr 12 april

20.00 uur

Van de Velde/Immers - Samoilovs/Samoilovs M.

Livestreams
Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen op VolleyballWorld via VB.TV.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn