Van der Ham en Vismans verliezen ondanks massale steun

Van der Ham en Vismans verliezen ondanks massale steun

Voor Jannes van der Ham en Sven Vismans is het DELA EK Beachvolleybal begonnen met een 0-2 nederlaag tegen het Oostenrijkse topteam Clemens Doppler en Alexander Horst. De Oostenrijkse vicewereldkampioen was in Rotterdam duidelijk een maatje te groot voor de Nederlanders: 21-13 en 21-11.

De laatste wedstrijd van de avond in Rotterdam had een Hollands feestje moeten worden. Bussen met supporters voor Sven Vismans en Jannes van der Ham waren vanuit Aalsmeer naar de SS Rotterdam gekomen. De supporters hadden het sfeertje er al goed in zitten en werden in het stadion extra ondersteund door mascotte Spike. Van der Ham en Vismans hadden vanavond de lastige taak om het Oostenrijkse topduo Doppler/Horst te verslaan.

In de ondergaande zon en op de prachtige locatie bij de SS Rotterdam was de start van de Nederlanders sterk. Van der Ham had een paar keer een sterk blok en de Oostenrijkers serveerden de bal meerdere keren uit waardoor de Nederlanders op een 2-5 voorsprong kwamen. Van der Ham en Vismans vochten voor wat ze waard zijn, maar de Oostenrijkers kwamen snel terug (11-10). De oranje-supporters gingen nogmaals achter de mannen staan, maar helaas was de frustratie van de gezichten van de Nederlanders af te lezen. De Oostenrijkers de eerste set gemakkelijk binnen met 21-13.

Ook in de tweede set hadden Van der Ham en Vismans niets in te brengen en maakten ze zelf te veel fouten, er gingen vooral te veel ballen uit. Al rap werd het dan ook 10-5 voor Oostenrijk. Dopller en Horst toonden hun klasse en speelden tactisch sterk. De wedstrijd eindigde snel in een overwinning voor de Oostenrijkers, de tweede set werd met 21-11 afgesloten.

Vismans keek toch positief terug op de wedstrijd en had een goede analyse. “We begonnen heel scherp, daar ben ik trots op. We namen een mooie voorsprong omdat onze tactiek duidelijk werkte. Maar toen gingen we zelf meer fouten maken en daardoor verloren we de grip op het spel. Even leek er meer in te zitten, maar al snel toonden Doppler en Horst ook hun klasse. Ze speelden heel netjes en wij gingen steeds meer forceren. Dan loop je tegen zo’n topteam achter de feiten aan ja.”

Hij gaat vol goede moed richting de tweede wedstrijd. “Helaas zat er vandaag niet meer in, maar we hebben hele goede en mooie dingen laten zien. Hoe we in de eerste set begonnen, dat was erg goed. Als we dat niveau morgen constanter halen, maken we zeker kans tegen de Polen. Die hebben hun eerste duel ook dik verloren dus het wordt een mooie strijd. Beide teams moeten dinsdag winnen. We gaan ze analyseren en dan knallen op deze prachtige locatie in Rotterdam.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×