Van Gestel en Wesselink verrassen met winst op Finland

Van Gestel en Wesselink verrassen met winst op Finland

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink hebben een stap gezet richting de volgende ronde van het DELA EK Beachvolleybal. In Utrecht verloren ze gisteren hun eerste pouleduel, maar vanmiddag waren ze met 2-1 (19-21, 21-19 en 15-11) te sterk voor het Finse duo Lahti/Parkkinen. In Rotterdam verloren Sanne Keizer en Madelein Meppelink nipt met 1-2 (19-21, 21-17 en 14-16) van het Franse team Jupiter/Chamereau.

Het was vanmiddag weer een groot feest op de Neude in Utrecht. Het publiek stond weer massaal achter het Nederlandse team en dat gaf Sophie van Gestel en Marloes Wesselink extra energie. In de eerste set speelden de Nederlandse dames al goed, maar wisten de Finnen op het juiste moment toe te slaan: 19-21. In de tweede set herpakten de twee ervaren speelsters, het is voor Wesselink zelfs al haar tiende EK, zich knap. Ze vochten keihard voor elke bal en serveerden steeds scherper. Daar had Finland geen antwoord op en de set werd met 21-19 gewonnen.

In de beslissende derde set maakte het sterke serverende werk het verschil. Wesselink was goed voor een aantal aces, dat is altijd fijn in een korte beslissende set. De winst werd gepakt tot grote vreugde van het publiek: 15-11 voor Van Gestel en Wesselink. Wesselink keek uiteraard trots terug op de mooie partij: “Een lekker potje, we wisten dat het een taaie partij zou worden. Maar we wisten ook dat als we keihard zouden vechten en onze ervaring zouden gebruiken, we zeker een kans maakten.”

Was de service bepalend? Van Gestel: “De service liep lekker ja, vooral vanaf de tweede set. Alles of niks, dat werkte. De druk stond vooral op hun en wij kwamen steeds lekkerder in het spel. Onze service maakte zeker het verschil want we waren allebei lekker op dreef. Op naar de derde wedstrijd van vanavond, we kennen de Letten niet zo goed maar als we zelf ons spel spelen kunnen er mooie dingen gebeuren hier in Utrecht.” Wesselink: Als we vol gaan en alles geven, zit er wat in. Het is een EK, halve bak is zeker niet genoeg. Maar op vechtlust zie je dat je wat moois kan doen.

Verlies Keizer/Meppelink

In Rotterdam steunde het publiek Sanne Keizer en Madelein Meppelink ook enorm, maar de dames van Beachvolleybal Team Nederland verloren Sanne toch nipt met 1-2 (19-21, 21-17 en 14-16) van het Franse team Jupiter/Chamereau. De Nederlandse dames spelen vanavond weer in Rotterdam, ze staan dan tegenover het Tsjechische topteam Hermannova/Slukova, een van de topfavorieten voor de Europese titel.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×