Varenhorst / Bouter naar tussenronde na nederlaag tegen Spanjaarden

Varenhorst / Bouter naar tussenronde na nederlaag tegen Spanjaarden

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn er niet in geslaagd om poulewinnaar te worden op het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht. De Nederlanders speelden tegen het ervaren Spaanse duo Herrera / Gavira om de winst in poule H, maar dolven met 2-0 (21-15, 23-21) het onderspit. Varenhorst en Bouter spelen morgen om 18.00 uur in de tussenronde tegen Bergmann / Harms (GER) in Apeldoorn.

Varenhorst en Bouter speelden in Utrecht voor het oog van burgermeester Jan van Zanen tegen de Spanjaarden Herrera / Gavira, twee vedetten uit het internationale beachvolleybal. De Spanjaarden spelen al sinds 2009 samen. Pablo Herrera won op de Olympische Spelen van 2004 al zilver, destijds met Javier Bosma.  

In de eerste set maakten de Spanjaarden halverwege het verschil. Nederland miste teveel kansen en haalde niet het niveau uit de eerste twee wedstrijden.

In set twee maakten Varenhorst en Bouter wel indruk. Met mooi en verzorgd beachvolleybal kregen de Nederlanders op 20-18 twee kansen om de stand op 1-1 te brengen. De geslepen Spanjaarden werkten echter beide setpoints weg, en eisten vervolgens zelf de set op met 23-21. 

Varenhorst en Bouter vervolgen hun toernooi in Apeldoorn waar ze vrijdag om 18.00 uur in de tussenronde tegen de Duitsers Bergmann / Harms spelen. 

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×