Varenhorst en Van de Velde naar hoofdtoernooi in Qatar

Varenhorst en Van de Velde naar hoofdtoernooi in Qatar

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich geplaats voor het hoofdtoernooi van de prestigieuze Katara Beachvolleybal Cup. In Doha debuteerden ze vandaag als nieuw duo op de World Tour en op het sterk bezette viersterren toernooi versloegen ze in de kwalificatie Letland en Australië. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen in het hoofdtoernooi in actie, ze willen deze week hun titel verdedigen in Doha.

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi stonden de BTN-heren tegenover het Letse team Samoilovs/Gabdullins. Mihails Samoilovs is het broertje van ‘The Lion King’ Aleksandrs Samoilovs, en hij is een groot beachvolleybaltalent met de grote wil om net zo succesvol te worden als zijn broer. Maar in Doha kwam hij niet door de eerste ronde heen, want Varenhorst en Van de Velde wisten op de cruciale momenten toe te slaan. Ze maakten het af in 21-17 en 21-18.

In de beslissende tweede kwalificatiewedstrijd moesten Varenhorst en Van de Velde winnen van het Australische dou Durant/Schumann. Het werd een spannende, gelijk opgaande partij in de zware, enorm warme omstandigheden. Uiteindelijk wisten de Nederlandse heren het verschil te maken en met 21-19 en 21-19 de belangrijke wedstrijd te winnen.

Op hun eerste World Tour als team is de kwalificatie op een viersterren FIVB World Tour event erg belangrijk. In dit  preolympische seizoen willen ze veel rankingpunten pakken. Een goede start is voor een nieuw team ook goed voor het zelfvertrouwen.

In het hoofdtoernooi in Qatar starten Varenhorst en Van de Velde woensdagochtend tegen het sterke Poolse duo Kantor/Losiak. Ook zitten ze in de poule bij Noorwegen en Tsjechië.  

Titelverdedigers

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan in Doha proberen om de Katara Beachvolleybal Cup weer op hun naam te schrijven. In 2018 wonnen de BTN-heren de titel en daar gaan ze nu weer voor. In de poulefase beginnen ze tegen het Turkse duo Giginoglu/Gögtepe. Daarna volgt er een wedstrijd tegen Brazilië of Zwitserland.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×