Varenhorst en Van de Velde naar kwartfinale in Rome

Varenhorst en Van de Velde naar kwartfinale in Rome

Er stond vanavond een bijzondere achtste finale op het programma tijdens de World Tour Finals in Rome. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde stonden tegenover hun trainingsmaatjes van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het leverde een spannende driesetter op die werd gewonnen door Varenhorst en Van de Velde.

Varenhorst en Van de Velde stroomden als poulewinnaars direct door naar de achtste finale, Brouwer en Meeuwsen daarentegen moesten zich eerst bewijzen in de tussenronde. Die wisten de BTN-heren met 2-0 te winnen van Rusland en dat zorgde voor een Nederlandse achtste finale in Rome.

De twee Nederlandse team, die elkaar door en door kennen, maakten er een prachtige strijd van. Beide teams wilden dolgraag naar de kwartfinale van het prestigieuze toernooi in Italiƫ en dat leverde een kraker op. In de eerste set waren het Varenhorst en Van de Velde die sterk begonnen.

Met veel servicedruk maakten ze het Brouwer en Meeuwsen erg lastig en ze maakten zelf bijzonder weinig fouten en hadden de regie in handen. Dat leverde de eerste set op met 21-18. In de tweede set wisten Brouwer en Meeuwsen het om te keren.

Met een sterk blok van Meeuwsen en een scherpere service, maakten de BTN-heren het verschil tegen hun trainingsmaatjes en met 17-21 sleepten ze er een derde set uit. In die set werd het enorm spannend en lieten beide teams hun kracht zien met powerplay. 

Uiteindelijk waren het Varenhorst en Van de Velde die het afmaakten met 15-13. De winnende BTN-heren strijden morgen in de kwartfinale tegen Rusland of Zwitserland. Brouwer en Meeuwsen eindigden het seizoen met een negende plek in Rome.

Dames

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink eindigden op de negende plek tijdens de World Tour Finals in Rome. In de tussenronde speelden ze sterk en wonnen van het Duitse topteam Borger en Sude, maar de BTN-dames moesten in de achtste finale hun meerdere erkennen in Braziliƫ.

Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel eindigde het toernooi in Rome in de tussenronde, ze werden uitgeschakeld door Duitsland.   

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×