Het is Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde niet gelukt de finale te bereiken van de FIVB World Tour Finals. In een spannende strijd met olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum verloren ze met 2-1 (21-16, 18-21, 13-15). Morgenavond om 19.00 uur spelen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo om het brons.

Varenhorst en Van de Velde begonnen uitstekend aan de wedstrijd, de derde die ze ooit tegen Anders Mol en Christian Sørum speelden (beide teams wonnen een keer). Met een sterke blokkering (drie in de eerste, vier in de tweede set) en keiharde mokerslagen wisten ze het spel van de olympisch kampioen goed te ontregelen. De eerste set werd met 21-16 gewonnen en in de tweede set namen ze een voorsprong van 15-10.

Maar zoals zo vaak weten Mol en Sørum, die deze zomer ook voor de vierde keer op rij Europees kampioen werden, uit een ander vaatje te tappen. Varenhorst en Van de Velde verloren hun grip op het spel en werden plots onder grotere druk gezet. De oplossing vinden werd lastiger en de Noren namen het initiatief over.

Ze pakten de tweede set met 21-18 en in de derde set bleven ze aan de goede kant van de score, ondanks dat de mannen van Beachvolleybal Team Nederland nooit ver weg waren. Het werd 15-13 voor de Noren, zij spelen zondagavond om het goud tegen de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner, die de Italianen Nicolai en Lupo versloegen.

Zondagavond om 19.00 uur spelen Varenhorst en Van de Velde om het brons tegen de Italianen, de wedstrijd is live te zien op het YouTube-kanaal van de FIVB.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×