Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich donderdagmiddag geplaatst voor de kwartfinales van het Elite 16-toernooi in Gstaad, nadat hun tegenstander Mol, A./Sørum, C. zich terugtrok. Boermans/Immers, Luini/Penninga en Brouwer/Meeuwsen stranden allemaal in de achtste finales.

Wereldkampioenen trekken zich terug
Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zouden het vandaag in de achtste finales opnemen tegen olympisch én wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sørum. Het Noorse duo trok zich echter terug, waardoor Varenhorst/Van de Velde zich automatisch plaatste voor de kwartfinale. Daar nemen ze het vanavond, om 18.00 uur, op tegen het Braziliaanse duo Renato/Vitor Felipe.

Drie Nederlandse duo’s uitgeschakeld
Stefan Boermans en Matthew Immers namen het in de achtste finales op tegen Julian Hörl en Alexander Horst. De Oostenrijkers hadden de hele wedstrijd de controle en kwamen geen moment op achterstand. Ze wonnen beide sets met 21-15 en daarmee plaatste het duo zich voor de kwartfinales. Boermans en Immers eindigen in Zwitserland op de negende plek.

Ook Leon Luini/Ruben Penninga en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen werden uitgeschakeld in de achtste finales. De twee Nederlandse duo’s speelden respectievelijk tegen de Duitse Robin Sowa/Lukas Pfretzschner en de Chileense neven Marco Grimalt/Esteban Grimalt. Zowel Luini/Penninga als Brouwer/Meeuwsen verloor de eerste set met het minimale verschil, maar won vervolgens overtuigend de tweede set. In de derde set kwamen beide duo’s net tekort: Luini/Penninga verloor met 16-14, Brouwer/Meeuwsen met 13-15.

Uitslagen

Mol, A./Sørum, C. - Varenhorst/Van de Velde 0-2 (0-21, 0-21)
Hörl/Horst - Boermans/Immers 2-0 (21-15, 21-15)
Sowa/Pfretzschner, L. - Luini/Penninga 2-1 (22-20, 16-21, 16-14)
Brouwer/Meeuwsen - Grimalt M./Grimalt E. 2-1 (19-21, 21-13, 13-15)

Livestream

De kwartfinales zijn live te volgen op het Youtube-kanaal van Beachvolleyballworld.

Foto: Conny Kurth (FIVB)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn