De Nederlanders zijn CM.com King of the Court Utrecht 2021 met wisselend resultaat begonnen. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde wonnen hun wedstrijd en verdienden direct een extraatje voor de volgende ronde: het recht om een rally over te spelen. Dat wordt in de vorm van een gouden bal vergeven. Stefan Boermans en Yorick de Groot kwamen net tekort voor de winst. Bij de vrouwen goede en minder goede resultaten. Brecht en Emma Piersma wonnen hun wedstrijd en staan in de volgende fase, Emi en Mexime van Driel verloren in de eerste ronde en moeten hopen op een play-offplek. Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden vierde in hun groep en spelen donderdagavond sowieso de play-offs.

Vrouwen
In de eerste wedstrijd van de dag was er direct een flinke verrassing. De winnaressen van zilver tijdens King of the Court 2020 in Utrecht, de zussen Emi en Mexime van Driel, werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze bleven steken op slechts drie punten en moeten nu hopen dat ze als de lucky loser, het enige team dat vijfde in de poule is geworden dat nog naar de play-off mag, worden.

In dezelfde groep ging het uitstekend met de andere Nederlandse zussen, Brecht en Emma Piersma. Ze waren al blij dat ze de eerste ronde er niet uitvlogen, maar in een sterk veld met onder andere de Europese kampioen Betschart / Hüberli wisten ze zelfs de groep te winnen. Ze scoorden in de laatste ronde 11 punten, net zoals de Canadese tweeling Megan en Nicole McNamara. Alleen hadden de Nederlandse vrouwen een langer verblijf aan de koninginnenkant, dus wonnen zij.

In de tweede wedstrijd begonnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink nog sterk, in de eerste ronde wonnen ze met 9 punten. In de tweede ronde noteerden ze net als het Spaans / Oostenrijkse duo Lobato / Dörfler vijf punten, maar zij scoorden meer punten achter elkaar aan de koninginnenkant. De Duitse Bieneck en Schneider wonnen vervolgens de wedstrijd.

Donderdagavond wordt na de reguliere wedstrijden nog een play-off gespeeld. Daarin strijden vijf teams in rondes van vijf minuten voor nog drie plekken in de volgende ronde. Keizer en Meppelink staan daar sowieso, Emi en Mexime van Driel moeten hopen daarin te worden geloot.

Bekijk hier alle resultaten.

Mannen
In de eerste wedstrijd van Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst kwamen de Nederlanders langzaam op gang. Ze moesten alle zeilen nog bijzetten in de eerste ronde, maar daarna waren ze soeverein. Ze wonnen ronde 2 en 3 en claimden zo de golden ball. Op matchpoint speelde Varenhorst zelfs de bal bovenhands achterover over het net, het was duidelijk dat zij zich thuis voelden in het coronaproof stadion op het Jaarbeursplein.

Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn ook door naar de volgende ronde. Zij eindigden als tweede achter de Spanjaarden Herrera en Gavira, die in 2018 al eens de Kings van Utrecht waren. In die groep moest Ruben Penninga met zijn Spaanse partner Alejandro Huerta in de eerste ronde het veld ruimen. Hij zal net als de zussen Van Driel moeten afwachten of hij nog een kans krijgt in de play-off.

Donderdag
Morgen gaat het toernooi weer verder met twee reguliere wedstrijden. Daarna zullen play-offs worden gespeeld. Vanaf 16.30 uur is het spektakel weer live te volgen op het YouTube-kanaal van King of the Court. Ook kun je het op televisie volgen, op Ziggo kanaal 13 (helemaal), 14 (onderbroken door loting Champions Legue en atletiek) en Ziggo Sport Docu (helemaal).