Met een knappe zege op de nummer 1 van de wereld hebben Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zich geplaatst voor de halve finales van de World Tour Finals in Cagliari, Italië. Tegen Ahmed Tijan en Cherif Younnousse werd het 2-1 (21-19, 15-21, 16-14). Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen viel het doek in de kwartfinale, de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo waren in twee sets te sterk.

Varenhorst/Van de Velde
In de eerste set wisten Varenhorst en Van de Velde op het juiste moment toe te slaan. Van 14-18 maakten ze er 19-18 van en een paar punten later was de eerste set binnen: 21-19. In de tweede set bleef een comeback uit, Ahmed en Cherif wonnen met 21-15.

In de derde set namen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland een 4-1 voorsprong, maar zagen ze de Qatarezen bij 7-7 alweer langszij komen. Toch bleef het initiatief bij de Oranjemannen, bij 14-11 kwamen ze op matchpoint. Met de rug tegen de muur trok de nummer 1 van de wereld nog de stand gelijk, maar op het vierde matchpoint hadden ze geen antwoord meer op de service van Steven van de Velde: 16-14.

Om 22.30 uur zaterdagavond spelen Varenhorst en Van de Velde voor een plek in de finale van morgen tegen de olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum. Beide teams speelden twee keer eerder tegen elkaar. In Cancún eerder dit seizoen werd het 2-0 voor Mol/Sørum, in Ostrava wonnen Varenhorst en Van de Velde met dezelfde cijfers. Klik hier voor de livestream.

Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de goede resultaten van gisteren, toen ze wonnen van de olympisch kampioen en de nummer 1 van de wereld, geen gevolg kunnen geven. Tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo werd het 19-21, 17-21.

Brouwer en Meeuwsen eindigen de World Tour Finals als vijfde.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×