Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben hun eerste poulewedstrijd op het Elite 16-toernooi in Ostrava verloren. Morgen staan de overige poulewedstrijden op het programma, waarna de beste drie teams per poule zich plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi.

Katja Stam en Raïsa Schoon verloren de eerste set met ruime cijfers van de Duitse Svenja Müller en Cinja Tillmann, maar maakten vervolgens een sterke comeback in set twee. Mede dankzij vier killblocks van Stam werd het 22-20 en dus volgde een beslissende derde set. Daarin walste Müller/Tillmann met 6-15 over de Nederlanders heen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten vandaag hun meerdere erkennen in de regerend Europees kampioenen. David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden trokken de winst overtuigend naar zich toe. Op het center court werd het 21-14 en 21-17.

Met nog twee wedstrijden op het programma voor beide Nederlandse duo’s zijn er nog volop kansen een plek te bemachtigen in de volgende ronde. Morgenochtend speelt Stam/Schoon tegen Anouk Vergé-Dépré en Joana Mäder uit Zwitserland. In de middag treffen ze de Italiaanse Valentina Gottardi en Marta Menegatti, die zich via de kwalificatie wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Brouwer/Meeuwsen speelt morgenochtend tegen de Braziliaanse Evandro/Arthur en besluit de poulefase vervolgens met een duel tegen Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar.

Uitslagen
Stam/Schoon - Müller/Tillmann (13-21, 22-20, 6-15)
Åhman/Hellvig - Brouwer/Meeuwsen 2-0 (21-14, 21-17)

Programma

Dag

Tijd

Teams

Vr 2 juni

8.30 u

Stam/Schoon - Vergé-Dépré, A./Mäder (SWI)

Vr 2 juni

11.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Evandro/Arthur (BRA)

Vr 2 juni

16.30 u

Stam/Schoon - Gottardi/Menegatti (ITA)

Vr 2 juni

18.10 u

Cherif/Ahmed (QAT) - Brouwer/Meeuwsen

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen via Volleyballworld.tv (€5.99 per maand) en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn