De winnaars van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court zijn bekend! Katja Stam en Raïsa Schoon stonden bovenaan het podium, vergezeld door drie andere Nederlandse medaillewinnaars: Emi van Driel/Brecht Piersma en Steven van de Velde/Matthew Immers wonnen zilver, terwijl Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen het brons in ontvangst namen.

Nederlands teams winnen play-offs
Voorafgaand aan de finales werden er nog twee spannende play-offwedstrijden gespeeld om de laatste finaletickets te bemachtigen. Emi van Driel en Brecht Piersma schitterden in deze play-off en scoorden maar liefst 17 punten, waarmee ze hun concurrentie ruimschoots achter zich lieten en een plek in de finale veroverden. Bij de heren zorgde Nederland ook voor spektakel: Steven van de Velde en Matthew Immers hadden tijdens een time-out een voorsprong, maar werden op de hielen gezeten door het Oostenrijkse duo Pristauz/Seidl. Uiteindelijk wist Nederland met slechts twee punten verschil het felbegeerde finaleticket te bemachtigen.

Stam en Schoon domineren damesfinale

Bij de dames streden vijf teams om de titel: Katja Stam/Raïsa Schoon, Emi van Driel/Brecht Piersma, Anouk Vergé-Dépré/Anouk Mäder uit Zwitserland, Corinne Quiggle/Sarah Murphy uit de Verenigde Staten en Belen Carro/Ángela Lobato Herrero uit Spanje. De Spanjaarden moesten als eerste het veld verlaten, gevolgd door het Zwitserse koppel. Stam en Schoon, hadden de eerste twee rondes overtuigend gewonnen en behielden hun momentum in de laatste ronde. Met nog 3 minuten op de klok scoorden ze het vijftiende en beslissende punt. Van Driel en Piersma eindigden als tweede met acht punten, terwijl Quiggle/Murphy de derde plaats behaalden met drie punten.

Zweden laat vier Nederlandse teams achter zich in herenfinale

De herenfinale bracht David Åhman en Jonathan Hellvig uit Zweden tegenover maar liefst vier Nederlandse koppels: Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Leon Luini/Yorick de Groot, Mees Sengers/Dirk Boehlé en Steven van de Velde/Matthew Immers. Luini en De Groot verlieten als eerste het strijdtoneel met slechts twee punten en in de tweede ronde moest het publiek afscheid nemen van Boehlé en Sengers. De laatste ronde was een Zweeds spektakel, waarin Åhman en Hellvig na het winnen van de tweede ronde domineerden aan de koningskant. Ze scoorden punt na punt en sloten de wedstrijd(binnen zes minuten af met 15 punten, terwijl de Nederlandse duo's slechts één punt elk hadden genoteerd. Omdat Van de Velde en Immers dit punt eerder scoorden, veroverden zij het zilver, terwijl Brouwer en Meeuwsen het brons mee naar huis namen.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn