Vier Nederlandse teams in actie op World Tour Finals

Vier Nederlandse teams in actie op World Tour Finals

De wereldtop komt deze week in Rome in actie tijdens de World Tour Finals. Voor het eerst sinds 2013 komen de beste beachvolleyballers weer naar de Italiaanse hoofdstad. Vier Nederlandse teams gaan strijden om de eer en de hoofdprijs van 40.000 dollar. Ook zijn er veel Olympische rankingpunten te verdienen. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde kregen een wildcard voor het hoofdtoernooi.

Een fijne verrassing voor Varenhorst en Van de Velde, die dus niet in actie hoeven te komen in het kwalificatietoernooi. Ze starten donderdag in de poulefase van het toernooi in en rondom het Foro Italico, een bijzondere historische speelplek. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) hopen in Rome veel rankingpunten te verzamelen.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen doen mee in Rome. Voor de BTN-heren, die als zesde geplaatst zijn voor de World Tour Finals, een interessante test. Kunnen ze de nummer 1 van de wereldranglijst, de Noren Mol en Sorum, nu een keer wel verslaan? 

Of misschien treffen ze de wereldkampioenen uit Rusland, Krasilnikov en Stoyanovskiy. Brouwer en Meeuwsen komen later in september nog in actie namens Nederland op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), in Rome gaan ze eerst nog knallen voor een podiumplek.

Dames

In Rome komen ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink in actie. De BTN-dames zijn als zevende geplaatst voor de finale van de World Tour en na het missen van het EK door een lichte blessure, willen ze nu op een groot toernooi weer een mooie prestatie neerzetten. Dat zou ook veel vertrouwen geven voor het belangrijke toernooi wat daarna volgt, ook Keizer en Meppelink reizen naar China voor het OKT.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn op de World Tour Finals in Rome als twaalfde geplaatst en de Nederlandse dames gaan alles geven om het seizoen mooi af te sluiten in Italiƫ. In Rome wordt vandaag het kwalificatietoernooi afgewerkt, morgen starten de vier Nederlandse teams in de poulefase.

De wedstrijden op centercourt en veld 2 en 3 zijn live te volgen via het YouTube kanaal van de FIVB.   

Dtuchmen Christian Varenhorstleftand Stevenvande Velde
Gallery Pic 195
Marleen En Joy Winst
Nedteam
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×