Vier Nederlandse teams in kwalificatie Gstaad Major

Vier Nederlandse teams in kwalificatie Gstaad Major

Het WK beachvolleybal in Hamburg, het grootste toernooi van seizoen 2019, is net voorbij. Maar er staat al een volgend internationaal toptoernooi voor de deur. Morgen start de Gstaad Major, een 5-sterren toernooi in Zwitserland. Er doen vier Nederlandse teams mee in het kwalificatietoernooi en er zijn drie teams rechtstreekst geplaatst voor het prestigieuze hoofdtoernooi.

Op de Gstaad Major is het prijzengeld hoog, maar nog belangrijker voor de teams is dat er veel rankingpunten te verdienen zijn richting de Olympische Spelen van 2020. Alle internationale topteams zijn dan ook present op het Zwitserse toernooi en iedereen gaat voor de felbegeerde koebellen, de prijzen voor de top-drie.

In het kwalificatietoernooi starten er vier Nederlandse teams. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde deden niet mee op het WK, ze zullen heel gretig zijn om deze week weer wat te laten zien en veel wedstrijden te spelen. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) starten met een wedstrijd tegen Polen. 

Ook Jasper Bouter en Ruben Penninga gaan in de kwalificatie strijden voor een felbegeerde plek in het hoofdtoernooi. De BTN-spelers beginnen morgen tegen Oostenrijk. Dirk Boehle en Stefan Boermans wonnen afgelopen zondag nog de DELA Eredivisie Beach in Groningen, ze gingen vandaag snel naar Gstaad. Er wacht ze meteen een kraker in de eerste kwalificatieronde, ze treffen de Letten Samoilovs en Smedins.

Jolien Sinnema en Laura Bloem willen zich ook dolgraag plaatsen voor het prestigieuze toernooi in Gstaad. Ze starten woensdagmiddag om 14.00 uur in de eerste ronde van de kwalificatie met een duel tegen Japan. De BTN-dames zullen na een periode van trainen iets willen tonen in Zwitserland.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en starten woensdag. Ze gaan vol voor revanche na een teleurstellend WK en willen nu het podium halen en een koebel mee naar huis nemen. Daar gaan Sanne Keizer en Madelein Meppelink ook voor. Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn rechtstreeks geplaats voor het hoofdtoernooi. 

Programma kwalificatie Gstaad Major:
10.00 uur: Boehle/Boermans - Samoilovs/Smedins (Let)
11.00 uur: Penninga/Bouter - Ermacora/Pristauz (Oos)
14.00 uur: Varenhorst/V.d. Velde - Rudol/Szalankiewicz (Pol)
14.00 uur: Sinnema/Bloem - Murakami/Ishii (Jap)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×