Binnen enkele weken zijn alle wedstrijden van de Eredivisie Volleybal te volgen met livestreams. De Nevobo, de Eredivisieteams en twee leveranciers bereikten hierover een akkoord voor een periode van vijf jaar.

De Eredivisieclubs en de Nevobo koesterden al langer de wens om de zichtbaarheid en uitstraling van de Eredivisie naar een hoger plan te tillen. Een professionele en eenduidige aanpak met livestreams is een belangrijke oplossing voor deze doelstellingen. In samenwerking met 360SportIntelligence en Eyecons is een aanpak ontwikkeld, die in oktober en november in alle hallen van de Eredivisieteams wordt uitgerold.

Uitzendingen op verschillende platforms
De wedstrijden zijn straks via zowel te bekijken via volleybal.nl, eyecons.com als via de sites van de clubs. Op termijn zijn de wedstrijden ook via de Mijn Volleybal app te zien. Voor de kijker zijn hier geen kosten aan verbonden, wel is hiervoor eenmalige registratie benodigd. Op volleybal.nl kunnen gebruikers hiervoor hun Mijn Volleybal-account gebruiken. Zowel leden als niet-leden kunnen zo’n account aanmaken. Wedstrijden via eyecons.com en een clubwebsite bekijken is mogelijk door een Eyecons-account aan te maken.

Corona
“De urgentie om de Eredivisiewedstrijden uit te zenden is sinds alle beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt, alleen maar groter geworden”, stelt Martin van Berkel , manager communicatie & marketing van de Nevobo. “Daarom hebben we het tempo verhoogd en worden de komende weken de accommodaties van alle Eredivisieteams uitgerust met de camerasystemen. Zo maken we het toch mogelijk de wedstrijden te volgen.”

De livestreams voor de Eredivisie vormen een belangrijk deel van een brede aanpak die de Eredivisie naar een hoger niveau moet stuwen. Zo zijn de Nevobo en de clubs een pakket met rechten overeengekomen waarmee inkomsten voor de Eredivisie gegenereerd moeten worden. “Met de collectieve rechten en de uitgebreide video- en contentmogelijkheden hebben we iets waardevols in handen om sponsoren en adverteerders aan de Eredivisie te binden. Ook commercieel is deze ontwikkeling belangrijk”, aldus Van Berkel.

Analyse
Het camerasysteem en de software van 360SportsIntelligence helpen de clubs ook op technisch gebied. Het systeem kan door trainers en scouts gebruikt worden om analyses te maken van zowel wedstrijden als trainingssituaties.

De wedstrijden om de Supercup vormden afgelopen weekend de aftrap van de livestreamaanpak. Van Berkel: “We hebben op de zaterdag nog wat opstartproblemen gehad, waarna op zondag de uitzendingen soepel verliepen. We zijn blij dat we kunnen starten. Met zowel de clubs, leveranciers als de Nevobo hebben we veel ambities op dit terrein. We staan aan het begin van een veelbelovende samenwerking met veel ontwikkelmogelijkheden.”

Op dit moment is alleen de Van der Knaaphal in Ede uitgerust met het camerasysteem. Zodra een volgende hal ermee wordt voorzien, zullen de wedstrijden in deze hal ook uitgezonden worden. Uiterlijk begin december zijn alle clubs ‘live’, is de planning.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn