De Nevobo heeft donderdagochtend in Den Haag met trots het multi-evenement Volley2018 gepresenteerd. Volley2018 is een groot volleybalevenement, waarin de drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: de EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Volley2018 vindt plaats van 13 t/m 22 juli 2018 en wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Groot sportnieuws

Op de 40e verdieping van de Haagse Toren, oftewel Het Strijkijzer, presenteerde Michel Everaert, directeur sport van de Nevobo, donderdagochtend de plannen voor Volley2018. Groot sportnieuws was er ook: Manon Nummerdor-Flier kondigde aan de overstap naar het beachvolleybal te maken. De 430-voudig international uit de zaal gaat een team vormen met tweevoudig Olympiër Marleen Ramond-van Iersel. “Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het is een droom om straks het EK Beachvolleybal in eigen land te mogen spelen”, vertelde Nummerdor-Flier in de Haagse Toren.

Volley2018: heel Nederland aan het smashen

Door het internationale topvolleybalevenement Volley2018 worden de drie volleybaldisciplines volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal geïntegreerd. Er wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land, en tijdens het finaleweekend komen alle toernooien samen in en bij het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Naast de drie genoemde topsporttoernooien, wordt er een sportstimuleringscampagne aan Volley2018 gekoppeld en vinden er talrijke aanloopevenementen en side events plaats. Tien dagen lang zal heel Nederland aan het smashen zijn!

Reinder Nummerdor werd in Den Haag gepresenteerd als toernooidirecteur voor Volley2018. Zo blijft de Olympische volleybalheld betrokken bij zijn geliefde sport. 

WK Zitvolleybal: topsport in het theater

De WK Zitvolleybal, voor mannen en vrouwen, worden georganiseerd op vijf locaties. De beoogde speelsteden zijn: Venlo, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam en Den Haag. De wedstrijden van de WK Zitvolleybal worden niet alleen gespeeld in sporthallen, maar ook in theaters. Op die manier worden sport en cultuur op ingenieuze wijze met elkaar verbonden.

EK Volleybal voor jongens onder 20 jaar: impuls voor mannenvolleybal in Nederland

Het EK Volleybal voor jongens onder 20 jaar wordt gespeeld in een nader te benoemen stad in Gelderland, Antwerpen (België) en Den Haag. Met het EK <20 jaar wordt het mannenvolleybal in Nederland weer in de schijnwerpers gezet. Het EK voor junioren geldt als voorbode voor het EK senioren in 2019, dat de Nevobo ook hoopt te mogen organiseren.

EK Beachvolleybal: voortbouwen op succes WK Beachvolleybal

Met de EK Beachvolleybal, voor mannen en vrouwen, bouwt de Nevobo voort op het ongekende succes van de WK Beachvolleybal in 2015. Net als in 2015 wordt er gespeeld op vier unieke locaties. De beoogde speelsteden zijn: Den Haag, Rotterdam, Apeldoorn en Utrecht.

Bijzondere band met Den Haag

Nadat er een week lang door heel Nederland is gevolleybald, worden alle finales gespeeld op een centrale locatie: het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Op deze plek kan de Nederlandse sportliefhebber straks genieten van volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal op internationaal niveau.

Wethouder Rabin Baldewsingh van Den Haag vertelde donderdag trots te zijn op de centrale rol van Den Haag in Volley2018. ''Als ik terugdenk aan de WK Beachvolleybal van 2015, denk ik niet alleen terug aan de successen van onze topsporters", vertelde Baldewsingh in zijn speech. "Ik denk vooral ook terug aan het Wereldrecord Beachvolleybal dat op zaterdag 27 juni werd gevestigd. Maar liefst 2355 mensen deden op het strand van Scheveningen mee aan hetzelfde toernooi, en dat was geweldig om mee te maken."

"Volley2018 is een fantastisch concept", vervolgt de wethouder. "Het brengt het beste bijeen wat sport te bieden heeft. In 2007 zijn we begonnen om intensief met de Nevobo samen te werken. Volley2018 wordt de bekroning van deze unieke verbintenis." 

Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)
Facebook X WhatsApp LinkedIn