Deze zomer volgen de spectaculaire volleybalevenementen in eigen land elkaar in rap tempo op. De oefeninterlands van de TeamNL Volleybaldames en Team NL Lange Mannen waren een mooi begin van een zomer waarvan het EK Beachvolleybal het absolute klapstuk vormt.

Oefeninterlands TeamNL Volleybaldames
De TeamNL Volleybdaldames zullen na afloop van de Volleybal Nations League (VNL) een tweetal oefeninterlands spelen. In de ideale wereld fungeren deze duels als uitzwaaiwedstrijden richting Parijs 2024. Meer informatie over: data, tijden en tegenstander volgt snel.

EK U22 mannen
Van 9 t/m 14 juli vindt in Groningen en Apeldoorn het EK voor spelers onder 22 jaar plaats. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat dit Europees kampioenschap wordt gespeeld. De Nederlandse mannen werden bij de eerste editie in 2022 vijfde. In het Poolse Tarnow ging de allereerste titel in deze leeftijdscategorie naar Italië.

Tijdens de loting werd duidelijk dat de mannen van bondscoach Guido Görtzen het in juli in Martini Plaza in Groningen zullen opnemen tegen: Polen, Hongarije en Spanje. In de andere poule – waar Omnisport in Apeldoorn het decor is – strijden: Italië, Frankrijk, Portugal en Tsjechië voor een plek in de halve finale. Vanaf de halve finale zal het toernooi in Apeldoorn worden afgewerkt.

Wil jij de sterren van de toekomst in actie zien, koop dan hier je tickets.

EK Beachvolleybal
Het klapstuk van de evenementenzomer is het EK Beachvolleybal. Daags na de Olympische Spelen in Parijs zal worden gestreden om de Europese titel. Van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus zie je de beste Europese beachers live in: Den Haag, Arnhem en Apeldoorn.

Nederland heeft een uitgebreid trackrecord met prestigieuze beachvolleybalevenementen. De editie van 2024 is de vierde keer dat het EK Beachvolleybal in Nederland plaatsvindt. In 2015 organiseerde ons land ook al het WK Beachvolleybal.

Van de eerste editie in 2006 (zilver voor De Gruijter/Ronnes en Kadijk/Mooren) tot de laatste editie in 2018 (goud voor Keizer/Meppelink) werd op iedere ‘Nederlandse’ EK- of WK-editie een medaille behaald door een duo van eigen bodem. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Wil je niks missen, bestel dan hier je kaarten.

King & Queen of the Court
In september keert Queen & King of the Court terug naar het Jaarbeursplein in Utrecht! Van 5 t/m 8 september 2024 staat de vernieuwde editie in het teken van ‘The Ultimate Mashup’. Spelers hebben meer vrijheid dan ooit om af te wijken van hun gebruikelijke partner.

Wat dacht je van de meest spraakmakende spelers in een nieuwe teamsamenstelling: Anders Mol samen met David Ahman, of Katja Stam en Laura Ludwig die hun krachten bundelen? Alles is mogelijk tijdens de Ultimate Mashup in september!

Eventkalender
Draait het inmiddels al voor je ogen. Geen paniek! In onze eventkalender lees je alles terug.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn