De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zondagmiddag beslag gelegd op de nationale beker. De equipe van coach Vera Koenen was in het Zwolse Landstede Sportcentrum met 3-0 te sterk voor Apollo 8 uit Borne. Voor Sliedrecht Sport is het de vierde keer in de geschiedenis dat de beker wordt gewonnen (na 2012, 2015 en 2018).

Opstellingen

Vera Koenen, de coach van regerend landskampioen en bekerhouder Sliedrecht Sport, startte in Zwolle met Ana Rekar (spelverdeler), Brechtje Kraaijvanger (diagonaal), Esther van Berkel en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Carlijn Ghijssen-Jans en Demi Korevaar (middens) en Florien Reesink (libero).

Apollo 8 uit Borne staat onder leiding van de broers Thijs en Bart Oosting. Zij kozen voor een basisopstelling met Manon van ’t Rood (spelverdeler), Esther Huls (diagonaal), Juliet Huisman en Rinske Hofste (passer/lopers), Carlijn Koebrugge en Jeanine Stoeten (middens) en Lieke Hilgenberg (libero).

1e set: Sliedrecht Sport opent sterk

In de eerste set leek Apollo 8 nogal onder de indruk te zijn van de ambiance in het Landstede Sportcentrum. De promovendus uit Borne speelt pas haar eerste seizoen in de Eredivisie, en het bereiken van de bekerfinale is daarom al een succes op zich.

Het gelouterde Sliedrecht nam al snel afstand van haar tegenstander uit Twente: 5-14. Tot overmaat van ramp leek spelverdeelster Van ’t Rood geblesseerd te moeten afhaken, maar zij kon na een korte onderbreking gelukkig verder spelen.

Spannend werd het in de eerste set nooit. Na een attent blokje van ex-international Ghijssen-Jans ging de eerste set met 16-25 naar Sliedrecht Sport.

2e set: Kansen voor Apollo 8, maar Sliedrecht neemt 2-0 voorsprong

In set twee nam Sliedrecht opnieuw snel een ruime voorsprong, terwijl Apollo 8 machteloos leek: 14-19. Met enkele nieuwe speelsters in het veld, Emma Bredewoud, Marlon Stevelink en Ilona ter Avest, slaagden de volleybalsters uit Borne er toch in om er een echte wedstrijd van te maken.

Dankzij een sterke servicereeks van spelverdeelster Stevelink en een wonderlijk punt van libero Hilgenberg knokte Apollo 8 zich terug tot 20-20. In de slotfase bleef het spannend tot 23-23, maar na een side-out en een breakpoint ging de set toch naar Sliedrecht. Het was diagonaal Kraaijvanger die het setpoint benutte: 23-25.

3e set: Sliedrecht Sport zonder problemen naar vierde bekerwinst in historie

Met Carlijn Oosterlaken voor Juliet Huisman vocht Apollo 8 in de derde set voor haar laatste kans. Ook Oosterlaken kon tegen haar oude team het verschil niet maken. Sliedrecht Sport, met de sterke Savelkoel en Kraaijvanger als makkelijk scorende uitblinkers, was simpelweg te sterk.

Het succesteam van Koenen nam gedecideerd een 10-19 voorsprong en die achterstand kwam Apollo 8 niet meer te boven. Bij Sliedrecht kregen Christie Wolt, Sarah van Aalen en Jolijn de Haan ook speelminuten om mee te delen in de feestvreugde. Na een aanvallende fout van Apollo 8 ging de derde set met 16-25 naar Sliedrecht Sport.

Apollo 8 – Sliedrecht Sport 0-3 (16-25, 23-25, 16-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×