De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun derde wedstrijd op het WK Volleybal gewonnen. Oranje was in het Japanse Yokohama met 3-0 te sterk voor Kameroen. Alleen in de tweede set had het team van bondscoach Jamie Morrison iets te duchten van de Afrikaanse volleybalsters. Dinsdag heeft Nederland een rustdag, op woensdag en donderdag vervolgt het team het toernooi tegen respectievelijk Argentinië en Mexico. Oranje is nu al verzekerd van de tweede ronde, die in Nagoya wordt gespeeld.

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison koos voor de wedstrijd tegen Kameroen voor de volgende basisopstelling: Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Juliet Lohuis en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero).

Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën bleven op de bank.

1e set: Eenvoudig naar 1-0 voorsprong

Oranje had in de eerste set weinig moeite met haar Afrikaanse tegenstander. Na aces van Plak en Balkestein-Grothues nam Nederland een 9-4 voorsprong en dankzij de sterk blokkerende Lohuis kwamen de volleybalsters even later op 18-11. In de slotfase, met Marrit Jasper in het veld voor Balkestein-Grothues, kwam de setwinst nooit meer in gevaar. Na enkele mooie punten van Plak won Oranje de set met 25-16.

2e set: Moeite met sterk serverend Kameroen

Met Jasper in de basis voor aanvoerder Balkestein-Grothues begon Oranje aan de tweede set. Kameroen liet in deze set van zich gelden vanachter de servicelijn. Nederland werd vier keer verrast door een ace en bracht zichzelf zo onnodig in moeilijkheden. Tot 24-24 mocht Kameroen blijven hopen op setwinst, maar twee punten later was het toch Jasper die Nederland met een aanvallende score op 2-0 zette: 26-24.

3e set: Nederland hervindt ritme en maakt wedstrijd met 3-0 af

In de derde set, waarin ook Tessa Polder speeltijd kreeg, kwam Oranje weer lekker in haar spel. Al snel werd een enorme voorsprong opgebouwd (16-9), en even later werd het matchpoint benut dankzij een foutservice van Kameroen: 25-18.

Statistieken

Celeste Plak werd de absolute topscorer met 23 punten. Dinsdag heeft Nederland een rustdag, woensdag staat de vierde poulewedstrijd tegen Argentinië op het programma.

Nederland – Kameroen 3-0 (25-16, 26-24, 25-18)

Bekijk hier de post match interviews met Jamie Morrison, Celeste Plak en Juliet Lohuis:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×