Het weekend is weer aangebroken, er staat dus weer een nieuwe Volleybytes online! Met deze week de start van het seizoen van de Volleybaldames, het vervolg van het beachvolleybalseizoen en vele winnaars bij de Bekerfinales.

We’ve started! 🧡
Het internationale seizoen van de Volleybaldames is weer gestart, en wat zat de sfeer er goed in! 🔥 In uitverkochte sporthallen in Wijchen en Doetinchem speelde de Volleybaldames woensdag- en donderdagavond hun eerste oefeninterland van het seizoen (en de eerste wedstrijd sinds 2020 met publiek in Nederland). Woensdag wisten de Volleybaldames met 3-1 te winnen van Frankrijk, maar donderdag waren de Fransen net te sterk en ging de 3-2 winst naar hen toe. Desondanks was de sfeer alvast een goed voorproefje voor het WK. Zien we jullie daar?

Cup winners! 🥇
Zoals vanouds waren de tribunes afgelopen zaterdag weer gevuld met fans om hun favoriete team(s) aan te moedigen. De Regionale Bekerfinales stonden op het programma. In Regio Noord, Oost, Zuid en West werd in verschillende categorieën gestreden voor de titel Bekerwinnaar 2022. Felicitaties aan de winnende teams! 🏆

Traditie 💚
Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van de Olaf Ratterman Classic plaats in Amersfoort. Tijdens de classic nam een Eredivisie All-Star team het op tegen het Nederlands mannenteam U22. De wedstrijd was een eerbetoon aan de vorig jaar overleden trainer/coach Olaf Ratterman van SSS Barneveld.

Let’s play! 🏐
Het beachvolleybalseizoen is weer in volle gang. Verschillende Nederlandse beachvolleyballers zijn afgereisd naar Spanje en Turkije. In Turkije hebben twee Nederlandse beachvolleybalduo’s zich via de kwalificatierondes geplaatst voor de ain draw van het Challenge-toernooi in Kuşadası (Piersma, E./Van Driel, M. en Immers/Van Werkhoven). 🔥

Nog meer beachvolleybal!
In Spanje stond ook een toernooi op het programma: Piersma B./Poiesz en Bekhuis/Everaert stonden in Madrid tegen over elkaar in de kwalificatie. Piersma B./Poiesz wonnen de wedstrijd met 2-0. Het duo kwam diezelfde dag nog in actie tegen de Amerikanen, ook deze wedstrijd werd een 2-0 overwinning. Het beachduo plaatst zicht hierdoor voor de Main Draw. 👏🏼