De nieuwste VolleyCast staat in het teken van homoseksualiteit in de topsport. Mees Sengers speelt bij Beach Team Nederland en kwam op 16-jarige leeftijd uit de kast. Leon Luini en Thijs Nijeboer gaan met hem in gesprek, benieuwd naar het verhaal van Mees? Bekijk en beluister de Volleycast dan snel!

Nevobo zet zich samen met andere sportbonden en NOC*NSF in om LHBTI acceptatie in de sport te bevorderen. In 2019 heeft Nevobo daarom met 17 sportbonden en NOC*NSF meegevaren met de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam.

Ook jouw vereniging kan een belangrijke bijdrage leveren. Ga het gesprek aan met jouw leden en laat zien dat jouw vereniging staat voor inclusiviteit: Volleyballen doen we samen!. Zo kun je met de trainers en aanvoerders tijdens een bijeenkomst bespreken hoe jullie kunnen zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en het woord homo (en gerelateerde woorden) niet meer als scheldwoord gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het bespreekbaar maken in teambesprekingen van alle teams, het staan voor inclusiviteit uiting geven via de online kanalen en dit uiting geven in de fysieke omgeving van de vereniging.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken hoe dit aan te pakken? Volg de workshop ‘Een open en veilige sport voor iedereen (LHBTI+)' vanuit het Lokaal Sportakkoord. Ga snel naar onze pagina Lokaal Sportakkoord en ontdek de mogelijkheden. Direct al vragen? Neem dan contact op met de Nevobo accountmanager uit jouw regio. 

Lees meer over het Lokaal Sportakkoord

Foto: Sportworx / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn