Voorbeschouwing halve finales mannen

Voorbeschouwing halve finales mannen

Op alweer de laatste dag van dit EK Beachvolleybal gaan vier teams strijden voor de medailles. Wie staat er tegenover wie in de halve finale?

Herrera/Gavira (ESP) vs. Mol, A./Sørum, C. (NOR) – 15.00 uur, Den Haag
De eerste halve finale is een battle tussen het ervaren Spaanse duo en het jonge opkomende Noorse duo. Herrera en Gavira mogen zonder twijfel ervaren genoemd worden, het duo is al sinds 2009 samen actief. De twee Spaanse heren hebben al aan veel internationale toernooien meegedaan, zeker in vergelijking met het Noorse duo. Mol, A./Sørum, C. zijn pas 21 en 22 jaar, maar in dit toernooi is al meerdere malen gebleken hoe talentvol de jongens zijn. Als poulewinnaar ging het duo door naar de achtste finales en in de twee wedstrijden daarna wisten ze twee topteams uit te schakelen.

Vorige week tijdens het vijfsterren toernooi in Gstaad kwamen de teams elkaar in de finale tegen. De winst ging toen naar de Noren, die vooral in de tweede set duidelijk beter waren (18-21, 12-21). Dit keer is het weliswaar de halve finale, maar zal er zeker op finalewaardig niveau gespeeld worden!

Semenov/Leshukov (RUS) vs. Smedins/Samoilovs (LAT) – 16.00 uur, Den Haag
Voor Smedins/Samoilovs was de weg naar deze halve finale niet makkelijk: in de kwartfinale troffen ze de thuisfavorieten Brouwer/Meeuwsen. Ondanks een stadion vol met oranjefans bleven de Letten rustig, wat hun kwaliteit duidelijk maakt. Ze speelden hun eigen spel en wisten zo het oranje duo goed onder druk te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in deze plek in de halve finale.

Semenov/Leshukov moesten in hun kwartfinale afrekenen met hun landgenoten. In de eerste set hadden ze het nog lastig, maar in de tweede set werd duidelijk dat zij op dat moment net iets meer in hun mars hadden dan hun tegenstanders.

Als we kijken naar de plaatsingslijst, zijn de Letten de grote favoriet: Smedins/Samoilovs zijn als 7e geplaatst, Semenov/Leshukov als 17e. Tijdens dit toernooi is echter al meerdere keren gebleken dat deze ranking geen goede voorspeller hoeft te zijn, we kunnen dus alsnog rekenen op een spannende wedstrijd!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×