Op woensdag 8 januari om 19.30 uur spelen de volleybalsters van Oranje op het olympisch kwalificatietoernooi in het Apeldoornse Omnisport hun tweede poulewedstrijd. Tegenstander is dan Bulgarije, de nummer 7 van de Europese ranglijst. Een voorbeschouwing.

Bulgarije nam in het verleden slechts een keer deel aan de Olympische Spelen, in 1980 in Moskou. Het land kreeg toen een wildcard omdat Amerika, Japan en China deze Spelen vanwege politieke redenen boycotten. Bulgarije won in Moskou de bronzen medaille.

Dat Bulgarije een niet te onderschatten tegenstander is, bewees het team van bondscoach Ivan Petkov tijdens het eerste olympische kwalificatietoernooi, in augustus in de Verenigde Staten. Bulgarije verraste bijna wereldmacht Team USA door een 2-1 voorsprong te nemen, maar verloor uiteindelijk met 3-2 waardoor het olympische ticket naar de thuisploeg ging.

Met Elitsa Vasileva beschikt Bulgarije over een speelster van wereldklasse. Vasileva speelt voor de Italiaanse topclub Novara, de huidige nummer drie van de Serie A. In de bovengenoemde wedstrijd tegen Amerika werd zij topscorer met 24 punten.

Vorig jaar speelden Nederland en Bulgarije een keer tegen elkaar, tijdens de Volleyball Nations League in Apeldoorn. Oranje won toen met een sterk verjongde selectie met 3-1. 

Een samenvatting van de VNL-wedstrijd Nederland - Bulgarije in 2019

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd Nederland – Bulgarije.
Klik hier voor alle informatie over het OKT en de kaartverkoop.

Programma woensdag 8 januari:

13.00 uur: Kroatië – Turkije
16.00 uur: België - Duitsland
19.30 uur: Nederland - Bulgarije

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×