Na een jaar van afwezigheid staat de Volleybaldirect Open op punt van beginnen. Zaterdag nemen de eerste teams het tegen elkaar op tijdens de voorronde van het grootste jeugdkampioenschap.

Eindelijk is het zover: de Volleybaldirect Open (NOJK) gaat aanstaande zaterdag, 26 februari, van start! Nadat corona in 2020 (finale) en 2021 (gehele jeugdkampioenschappen) flink wat roet in het eten had gegooid, was het ook voor dit jaar nog even spannend. Gelukkig is de situatie rondom corona dusdanig verbeterd dat de jeugd het onderling weer tegen elkaar mag gaan opnemen tijdens hét kampioenschap voor de jeugd.

Jeugdkampioenschappen met publiek!
Gedurende het gehele kampioenschap, verdeeld over de voorronde, halve finale en de finale, nemen maar liefst 4.000 volleyballers, verspreid over 410 teams van 150 verschillende verenigingen, het tegen elkaar op. Aanstaande zaterdag laten de eerste 3.000 volleyballers, verdeeld over 310 teams, in 24 verschillende hallen zien wat ze in hun mars hebben. Zij gaan strijden voor een plek in de halve finale die gepland staat voor zaterdag 16 april. Dit doen zij niet alleen, want ook publiek is weer welkom in de tribunes van de sporthallen. Daarbij zijn ook de deuren van de kantines geopend om de gewonnen wedstrijden te vieren en verloren wedstrijden te verwerken.

Deelnemende niveaus
Net zoals bij iedere Volleybaldirect Open nemen CMV-, C-, B- en A-jeugdteams deel. Aangezien er afgelopen twee jaar geen (compleet) jeugdkampioenschap gespeeld kon worden, is er gekozen om dit jaar een A+-categorie eraan toe te voegen. Op deze manier kunnen oud-A-spelers, die qua leeftijd niet meer in aanmerking komen om deel te nemen, toch nog deelnemen.

Planning Volleybaldirect Open
Halve finale op zaterdag 16 april
Finale op zaterdag 21 mei (regio Zuid)

De Nevobo wenst alle betrokken teams, organiserende verenigingen, vrijwilligers en (275!) scheidsrechters veel succes en plezier aankomend weekend.

Meer weten over de Volleybaldirect Open?

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn