In de derde speelronde van de eredivisie hebben de jongens van Talent Team Papendal/Arnhem voor de derde keer op een rij een vijfsetters gespeeld. Wederom verloren de jonge talenten met 3-2 (25-18, 22-25, 20-25,25-22,16-14), nu was debutant VoCASA in Nijmegen te sterk voor de ploeg van trainer Claudio Gewehr.

De jonge, gretige spelers van het Talent Team trainen keihard en hebben een druk programma op Papendal. Dat ze in de eredivisie thuishoren, lieten ze al drie keer zien dit seizoen. Een overwinning hebben de jongens nog niet binnen, maar toonden al sterk spel.

In de eerste speelronde verloren de talenten nipt op bezoek bij Sliedrecht Sport, vorige week zorgden ze bijna voor een verrassing. Ze maakten het Draisma Dynamo in eigen huis extreem lastig, maar moesten in de slotfase van de vijfde set alsnog capituleren.

Woensdagavond stonden de jonge spelers tegenover een nieuwkomer in de eredivisie, het Nijmeegse VoCASA. In de eerste set leek er zeker geen lange wedstrijd aan te komen, de thuisploeg was duidelijk de baas in het veld en met fel spel werd er met 25-18 gewonnen. 

Maar de talenten wisten zich knap te herpakken en kwamen steeds beter in het spel, mede dankzij de sterk spelende Martijn Brilhuis die scherp serveerde. De tweede en de derde set gingen naar de gasten uit Arnhem, het thuispubliek ging er in de vierde set weer massaal achterstaan en dat hielp de mannen van VoCASA duidelijk. 

Met 25-22 sleepten ze er een allesbeslissende vijfde set uit tegen de buren uit Arnhem. Daarin was het oud-international Bas van Bemmelen die zijn team op sleeptouw nam en dart maakte het verschil. In de hele wedstrijd was hij goed voor 31 punten. VoCASA won de zeer spannende ontknoping met 16-14 en doet het als nieuwkomer erg goed in de eredivisie. Met 5 punten uit drie duels staan ze momenteel op de vierde plek.

De talenten hebben na drie wedstrijden nu 3 punten binnen en staan daarmee op de zevende plek. De jongens zullen er aanstaande zaterdag weer alles aan doen om punten te pakken, dan komt landskampioen Abiant Lycurgus op bezoek in Arnhem. Wie weet volgt er een vierde vijfsetter.

Uitslagen eredivisie heren:

VoCASA - TT Papendal/Arnhem 3-2 (25-18, 22-25, 20-25,25-22,16-14)
Adivisie/SSS - SV Land Taurus 2-3 (25-20, 25-16, 22-25, 20-25, 20-22)
Draisma Dynamo - Coniche Topvolleybal Zwolle 3-0 (25-19, 25-10, 25-23)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn